Hírek

Debreceni botlás: döntetlen!

A DVSC hazai pályán 2-0-s előny után 2-2es döntetlent játszott a Pápa ellen az OTP Bank Liga 21. fordulójában.
OTP Bank Liga, 21. forduló
Debreceni VSC-TEVA – Lombard Pápa Termál FC 2-2 (1-0)
Debrecen, 6000 néző. Játékvezető: Becséri
DVSC: Novakovics – Nagy Z., Simac, Mészáros, Korhut – Szakály P. (Bódi, 69.), Varga J., Bouadla, Yannick (Meyé, 85.) – Kulcsár T. (S. Nikolics, 24.), Coulibaly. Edző: Kondás Elemér
Pápa: Szűcs L. – Nagy S., Balogh B., Tóth G., Németh M. – Arszics (Dóczi, 80.), Gyömbér, Benko (Quintero, 88.), Présinger – Lovrencsics, Inutile (Rodenbücher, 71.). Edző: ifj. Bene Ferenc
Gólszerzők: Kulcsár T. (6.), Coulibaly (50.), illetve Tóth G. (56.), Benko (67.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A hatodik percben a pápai védők testközelből végignézték az első debreceni gólt. A szélről érkező pontos beadást Kulcsár Tamás nem találta el jó, de mielőtt a labda kigurult volna az alapvonalon túlra, Szakály Péter megmentette, és visszalőtte középre, ahol Kulcsár akadálytalanul fejelhetett, és közelről nem is hibázott (1-0). Egy perccel később Szakály ívelt fejese veszélyesen hullott a kapu felső sarka felé, de Szűcs Lajos vetődve védett. A folytatásban nem vezetett őrületes rohamokat a DVSC, de minden komoly akciója veszélyes volt. A 21. percben a középen várakozó Szakály Péter kapott labdát, de rossz megoldást választott, azonnal lőtt, ráadásul pontatlanul, a kapu fölé.

A 27. percben Bouadla tekert középre szabadrúgást a jobb oldalról, Coulibaly közeli csúsztatása azonban elkerülte a pápai kaput. Két perc múlva a vendégek jutottak szabadrúgáshoz Simac kezezése után, mintegy 25 méterre a DVSC kapujától, és Inutile lövése épphogy elkerülte a jobb alsót. A Pápa hosszú előreívelései nem találnak célt, a Debrecen védelme magabiztosan hatástalanította ezeket a próbálkozásokat. Fél óra elteltével a lendület kicsit alábbhagyott, de a házigazda fölénye továbbra is érezhető volt. A 39. percben Benko kapott hosszú indítást, a kapujából kirobbanó Novakovics elérte volna a labdát, de általános megdöbbenésre elfutott mellette, ám a szlovén játékos éles szögből a kapu fölé lőtt.

A 42. percben Benko lépett ki a leshatáron, csak a kapussal állt szemben, de 14 méterről, nagy helyzetben az oldalhálóba lőtt. Az első félidő utolsó öt-tíz percében ígéretes akciókat vezetett a Lombard, de nem tudott egyenlíteni.

A második felvonás elején Mészáros Norbert lőtt 15 méterről, nagy erővel, de egy méterre a kapu fölé. Fél perc múlva Coulibaly kapott hosszú indítást a Lombard védelme mögé középen, majd egy csellel elfektette Tóth Gábort, s mintegy tíz méterről a jobb alsóba helyezett Szűcs Lajos mellett (2-0). Az 57. percben az imént hibázó Tóth Gábor szépített: Inutile adott középre a baloldalról, az előrehúzódó Tóthra senki nem figyelt középen, így a védő hét méterről a hálóba fejelt (2-1). A 65. percben Szakály teremtett magának nagy gólhelyzetet, egy gyönyörű csel után már az ötösön belül járt, de mielőtt lőhetett volna, Gyömbér Gábor szerelte.

A játék képe alapján egyáltalán nem volt benne a meccsben az egyenlítés, a 68. percben mégis megtörtént: egy pápai szöglet után Jode Benko fejelt a hálóba (2-2). A DVSC kétgólos előnyben túlságosan nyugodtan játszott, s ezt remekül kihasználták a vendégek. A 74. percben szöglet után Varga József fejelt az ötös vonaláról, csupán néhány centivel a kapu fölé. Fél perc elmúltával Coulibaly a kapu felé tartott, közben birkózott Rodenbücher Istvánnal, s amikor beléptek a tizenhatoson belülre, rutinosan a földre került. A tizenegyes jogtalan volt, de a játékvezető mégis megadta, de a frissen beállt Bódi Ádám lövését Szűcs Lajos kivédte!

A 78. percben Coulibaly lőtt a hálóba egy hajszálpontos beívelést, de a partjelző lest látott, ezért a gól érvénytelen volt. Jól látta, jogos volt a bírói döntés. Érdekes, hogy ez volt a DVSC harmadik lesgólja a meccsen. A 92. percben Meyé kapott labdát az ötösön, de nem tudott vele kapura fordulni, és a játékvezető lefújta a meccset. A Debrecen a megszokottnál visszafogottabb teljesítménnyel is simán nyerhetett volna, de kiengedte a kezéből a sikert, s ez két fontos pontjába került.

Olvasói sztorik