Hírek

Bajnok-e a listavezető?

A nagyobb előny fogyni, olykor elfogyni is szokott...

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Győri ETO FC statisztikusai arra voltak kíváncsiak, hogy azok a csapatok, amelyek a bajnokság huszadik fordulójában vezették a tabellát, vajon megnyerték-e végül az aranyérmet?! Az elmúlt öt bajnoki szezon vizsgálatával készült összeállításból kiderül: a Debrecen már kétszer ledolgozta a hátrányt. A feladat most fordított: meg kell tartania vezetését!

Tavaly a Videotonnak a huszadik kör után 12 pont előnye volt üldözőivel szemben. A fehérváriaknak 46 pontjuk volt, a Ferencvárosnak és a Paksnak 34-34, a Zalaegerszegnek és a Kaposvárnak 33-33, a Debrecennek 32. A végére kiengedett a Videoton, és az előnyből hét pont elfogyott, de maradt öt, így nyert 62 ponttal az 56 pontos Paks előtt.

2010-ben a Videotonnak 46, a Debrecennek 43 pontja volt húsz forduló után, a 37 pontos ETO pedig holtversenyben a harmadik helyen volt. Ez a három csapat lett végül dobogós, s miután Győrben a Videoton elvérzett, a DVSC lett a bajnok, 62 ponttal, mindössze egy pont előnnyel.

Hogyan lesz ötpontos előnyből kilencpontos hátrány? Erre kaptunk választ a 2008–2009-es szezonban, amelyben az Újpestnek a 45 pontjához csak 14-et sikerült gyűjtenie, miközben a negyvenpontos Debrecen az utolsó tíz meccséből kilencet megnyert, egyszer döntetlent játszott, így 68 ponttal nyerte a szezont. A Haladás harmadik volt a 20. forduló után, és a végén is.

A 2007–2008-as szezonban még szoros volt a tabella a huszadik forduló után. Az MTK volt a listavezető 42 ponttal, és az ETO 38 ponttal csak az ötödik helyen állt! A végén a győriek két ellenlábast leszakítottak, a fővárosiak pedig két pont előnyt megőriztek a Debrecennel szemben.

Az elmúlt öt év legtöbb megszerzett pontjával, hatvankilenccel nyert a Debrecen 2007 nyarán. Nyolc pontot verte arra az MTK-ra, amellyel a 20. forduló után még azonos pontszámmal áll. Az akkori 45-höz 24-et gyűjtöttek a hajdúságiak. A ZTE lett a harmadik abban a szezonban.

Olvasói sztorik