Hírek

Bajnok a Debrecen?!

A DVSC 1-0-ra nyert a Videoton otthonában a tavasz szuperrangadóján, az OTP Bank Liga 20. fordulójában.
OTP Bank Liga, 20. forduló
Videoton FC – Debreceni VSC-TEVA 0-1 (0-0)
Székesfehérvár, 8000 néző. Játékvezető: Iványi
Videoton: Bozovics – Oliveira, Vinicius, Caneira, Szolnoki – Gyurcsó (Kovács I., 66.), Sándor Gy. (Perics, 86.), Mitrovics (Torghelle, 66.), Tóth B., Walter F. – N. Nikolics. Edző: Paulo Sousa
DVSC: Novakovics – Nagy Z., Simac, Mészáros N., Korhut – Bódi (Rezes, 62.), Varga J., Bouadla (S. Nikolics, 90.), Szakály P., Yannick (Ramos, 81.) – Coulibaly. Edző: Kondás Elemér
Gólszerző: Coulibaly (64.)
Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Jelentős érdeklődés, mintegy nyolcezer néző előtt kezdődött a tavasz szuperrangadója. A hazaiak részéről hiányzott Polonkai Attila, Gosztonyi András, valamint Brachi, és kimaradt a kezdőből Torgelle Sándor, illetve Kovács István. A vendégeknél Adamo Coulibaly volt az egyetlen csatár.

A várakozásoknak megfelelően az első pillanattól remek volt az iram, a Videoton lépett fel támadólag! Nemanja Nikolics a negyedik és a hetedik percben is veszélyesen fejelt, a második kísérlet utáni szögletet követően Caneira helyzete maradt ki. A Debrecen próbálkozásai kevés veszélyt hordoztak magukban, a fehérvári kísérleteknél viszont nagy szükség volt a jól működő DVSC-védelemre. A huszadik percben Sándor György lőtt 18 méterről, a labda csupán néhány centivel ívelődött a kapu fölé, pontosan úgy, ahogyan egy perccel később Gyurcsó Ádám szabadrúgása, ugyanarról a helyről.

A 23. percben Bouadla ívelt szabadrúgást 17 méterről, ígéretes helyzetből, de éppen Mladen Bozsovics kapus kezébe. A 25. percben Gyurcsó Ádám szöglete után Nemanja Nikolics csúsztatta meg, de Nenad Novakovics kapus nagyot mentett az érkező Vinicius elől. A továbbiakban is a házigazda játszott gólveszélyesebben és kezdeményezőbben. A 37. percben Nemanja Nikolics beadása után Nagy Zoltán mentett becsúszva az ötösnél az érkező Walter Fernandez elől. Az első félidő végén a Debrecen stabilizálta a helyzetét, a védelem jól működött, így a fehérvári próbálkozások nem jártak sikerrel. Az utolsó percben Nemanja Nikolics lépett ki két védő között, de az utolsó pillanatban mentett előle Novakovics.

Az 51. percben Gyurcsó passzolt Oliveirának, aki két szép csel után nyolc méterről, éles szögből lőtt kapura, a labda az oldalhálót érintette. Az 57. percben Novakovics előbb Gyurcsó szabadrúgását, majd Walter Fernandez távoli kísérletét hárította. A második félidő elején már nem volt mezőnyfölényben a Videoton, a vendégek kiegyenlítették az erőviszonyokat a két tizenhatos közötti játékban. Többször le is támadták a fehérváriakat, amikor azok akciót indítottak volna. Az 59. percben Mészáros Norbert szabadrúgás után a labda kipattant Bozsovics kapusról, de másodjára sikerült felszednie.

A 64. percben Mladen Bozsovics elképesztő hibája után megszerezte a vezetést a DVSC! A Videoton kapusa a tizenhatosról kimozdulva előbb cselezett, majd Coulibaly felé passzolt, a debreceniek légiósa pedig az üres kapuba gurított (0-1). A hetvenedik percben Kovács István feldobta magát Simac mellett, a játékvezető helyesen nem adott lapot, ezért egy pillanat alatt tömegjelenet és verbális csata alakult ki az oldalvonal mellett. A 72. percben Tóth Balázs 25 méterről lőtt kapura egy szabadrúgást, a labda veszélyesen csapódott, de Novakovics biztosan védte a lövést. A 76. percben Yannick 13 méterről próbálkozott, Bozsovics vetődve védett.

A 79. percben Rezes László szöglete után Varga József fejelt néhány centivel a kapufa mellé. A 83. percben Kovács István és Torghelle Sándor is elesett a tizenhatoson belül, mindketten büntetőt reklamáltak, pedig egyiküket sem bántotta senki, nem is adott tizenegyest a bíró. Az utolsó tíz percben ismét a Videoton támadásai domináltak. A 86. percben Walter Fernandez bombázott nagyjából húsz méterről alig a kapu fölé. A végén Walter szabadrúgását Nemanja Nikolics lőhette volna kapura nagy helyzetben, de a hajdúságiak az utolsó pillanatban mentettek. Több gól nem esett, bár a hazaiak nagyon próbálkoztak, így kiemelkedő színvonalú játékvezetés mellett megérdemelten nyert a DVSC, mert egyszer nagy hibázásra kényszerítette a Videotont, és élt is azzal az egy hibával.

A vendégeknél számos jó teljesítmény volt, a legkiemelkedőbb trió Varga József, Szakály Péter és Nenad Novakovics volt! A Debrecen már 12 ponttal vezet a Videoton előtt a tabellán.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik