Hírek

A Diósgyőr első tavaszi győzelme

A Diósgyőr egygólos győzelmet aratott a Pápa otthonában az OTP Bank Liga 20. fordulójában.
OTP Bank Liga, 20. forduló
Lombard Pápa Termál FC – Diósgyőri VTK 1-2 (0-1)
Pápa, 1800 néző. Játékvezető: Berger
Pápa: Szűcs L. – Nagy S., Balogh B., Tóth G., Németh M. – Horváth L., Gyömbér – Lovrencsics, Arsics (Quintero 74.), Szilágyi (Inutile 68.) – Csermelyi (Benko 58.). Edző: ifj. Bene Ferenc
DVTK: Rados – Vági, Nagy T., Gal, Gohér – Sekour – Gallardo (Dobos 85.), Fernando, Luque – Tisza, Seydi (Arze 54.). Edző: Benczés Miklós
Gólszerzők: Lovrencsics (87.), illetve Luque (tizenegyesből 27.), Tisza (76.)
Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Helyzetekkel kezdte az első félidőt a hazai csapat, a 12. percben például Lovrencsics csapott le kíméletlenül Nagy Tamás rövid hazaadására, Rados azonban üggyel-bajjal tisztázni tudott a hazai játékos elől. A 17. percben Szilágyi ugratta ki Gyömbért, aki 17 méterről a felső lécre bombázott. Átvette az irányítást a Diósgyőr, és egy büntető után vezetést szerzett.

A 25. percben Gohér ugratta ki Seydit, akit a tizenhatoson belül Szűcs Lajos buktatott, amiért sárga lap járt, a megítélt tizenegyest Luque lőtte a kapu baloldalába, Szűcs kesztyűjéről pattant a labda a hálóba (0-1). A 43. percben Horváth Levente a kezdőkörben veszített labdát, így a diósgyőriek emberfölényben vezethettek akciót. Nagy Tamás passzolt Seydihez, aki betört a tizenhatoson belülre, de Balogh Balázs az utolsó pillanatban belevetődött a lövésbe.

A második félidő első említésre méltó eseményeként az 56. percben Szilágyi esett el a diósgyőri védők szorításában, de a játékvezető nem látott szabálytalanságot. A 69. percben Arze kiszorított helyzetből, 14 méterről lőtt kapura, Szűcs Lajos lábbal védett. A hetvenedik percben Luque húsz méterről lőtt, az erős, pattogós lövést Szűcs bravúrral ütötte ki a bal alsó sarok elől. Negyed órával a vége előtt Vági cselezte végig magát a pápai védelmen, majd Tisza Tibornak passzolt, aki egy csellel elfektette védőjét, és 14 méterről a vetődő Szűcs mellett a kapu bal oldalába lőtt (0-2).

A 81. percben Inutile lőtt a tizenhatos jobb sarkáról, kevéssel a bal felső mellé. A 87. percben Tóth Gábor szerzett labdát a védőktől, majd Benkóhoz passzolt, aki 15 méterről lőtt a kapu bal alsó sarka felé. Rados hárított, de a labda éppen az érkező Lovrencsics Gergő elé került, aki öt méterről nem hibázott (1-2). A Lombard erejéből és idejéből egyenlítésre már nem futotta, ezzel megszerezte idei első sikerét a DVTK:

Olvasói sztorik