Kabát duplájával nyert az Újpest

Az Újpest hazai környezetben 3-1-re nyert a Kaposvár ellen az OTP Bank Liga 20. fordulójában.
OTP Bank Liga, 20. forduló
Újpest FC – Kaposvári Rákóczi FC 3-1 (1-0)
Szusza Ferenc Stadion, 3200 néző. Játékvezető: Becséri
Újpest: Balajcza – Nagy P., Mihajlovics, Litauszki, Pollák (Fodor, 71.) – Simon K. (Kovács D., 65.), Vasziljevics, Barczi, Markovics, Remili (Lázár, 77.) – Kabát. Edző: Zoran Szpisljak
Kaposvár: Hajdúch – Gujics, Zsók, Graszl, Jánvári – Balázs B. (Diallo, 86.), Hegedűs (Addo, 58.), Safarics (Haruna, 68.), Horváth T., Pavlovics – Grumics. Edző: Sisa Tibor
Gólszerzők: Remili (20.), Kabát (55., 85.), illetve Grumics (52.)

Az első percben Kabát Péter próbált ráijeszteni a vendégekre egy távoli lövéssel, de a labda elkerülte a hálót. Három perccel később Safarics vette célba az újpesti kaput, a középre tartó lövés nem okozott gondot Balajcza Szabolcsnak. A kilencedik percben Remili lőtt 16 méterről, Hajdúch megfogta a labdát – tudósít a kaposváriak honlapja.

Az első félidőben inkább az Újpest akarata érvényesült, meg is szerezték a vezetést a hazaiak: a huszadik percben megszerezte a vezetést az Újpest. Kapu előtti kavarodás után Remili lőtt nyolc méterről a kapu jobb sarkába (1-0). A folytatásban főként a mezőnyben küzdöttek egymással a csapatok, a kapuk nem forogtak veszélyben. A 29. percben Barczi lőtt 18 méterről, Hajdúch ismét magabiztosan védett. Két perc sem telt el, és Safarics lőtt húsz méterről, Balajcza hárított. A 38. percben újra Safarics tűnt fel, de az újpestiek kapusa megint kifogott rajta, egy percre rá Grumics lövését védte Balajcza.

A 48. percben Barczi esett el a tizenhatoson belül, de a játékvezető nem látott szabálytalanságot. Az ötvenedik percben Gujics került helyzetbe, de nem járt sikerrel. Az 52. percben egyenlített a Rákóczi! Pompás kaposvári támadás végén Gujics adott középre, a pontosan érkező Grumics pedig hét méterről a kapu bal sarkába fejelt (1-1).

Nem sokáig örülhettek a vendégek, az 54. percben újra előnybe került az Újpest. Kabát végezhetett el 23 méterről szabadrúgást, és a kaposvári kapu jobb oldalába csavarta a labdát (2-1). Az 57. percben Nagy Patrik lőtt 35 méterről kapura, Hajdúch szépen védett. A 65. percben Balázs Benjámin hat méterről vette célba a jobb sarkot, de Balajcza résen volt. Hosszú, eseménytelen időszakot követően a 83. percben Barczi lőtt 15 méterről, Hajdúch védett nagyot.

A 85. percben újabb gólt szerzett az Újpest, amivel el is dőlt a meccs. A csereként beállt Kovács Dániel adta balról középre a labdát, Kabát pedig becsúszva, öt méterről a hálóba továbbított (3-1).