Hírek

Őrült meccs, gól nélkül

Rangadó
Rangadó

2012. 03. 13. 19:59

Két kiállítást, egy kihagyott tizenegyest és nulla gólt hozott a Debrecen és a Kaposvár meccse a Magyar Kupa negyeddöntőjének visszavágóján.

Kapcsolódó cikkek

Magyar Kupa, negyeddöntő, visszavágó
Debreceni VSC-TEVA – Kaposvári Rákóczi FC 0-0
Debrecen, 500 néző. Játékvezető: Szilasi
DVSC: Verpecz – Nikolov, Ludánszki, Máté II P., Illés – Dombi (Meyé, 57.), Spitzmüller, Ramos (Bódi, 69.), Lucas – S. Nikolics, Yannick (Rezes, a szünetben). Edző: Kondás Elemér
Kaposvár: Hajduch – Major, Bank, Jánvári (Pavlovics, 68.), Katona – Addo, Kovács O., Sedlak, Farkas P. – Ndiaye (Diallo, 77.), Balázs B. (Haruna, 54.). Edző: Sisa Tibor
Kiállítva: Kovács O. (37.), Haruna (63.)
Továbbjutott: Debrecen (1-0)

Az első meccset idegenben 1-0-ra nyerte Coulibaly góljával a Debrecen. A visszavágón mindkét együttes meglehetősen tartalékos összeállításban szerepelt a bajnokságban megszokottakhoz képest. Furcsa látványt nyújtott a máskor oly hangulatos, most azonban meglehetősen üres DVSC-stadion, pedig a klub ingyenessé tette a belépést…

A hatodik perc hozta az első nagy helyzetet, Balázs Benjámin erős távoli lövése Verpecz Istvánról kipattant, éppen az üresen érkező Farkas Péter elé, aki 11 méterről a kapu fölé bombázott. Egy perc elteltével Balázs Benjámin fejelhetett kapura egy pontos beadás után, Verpecz a másik irányba vetődött, de a gólvonalon Máté II Péter elcsípte a labdát és tisztázott. Bátran kezdtek tehát az összesítésben hátrányban lévő somogyiak, látszott, hogy komolyan gondolják a bravúros továbbjutás kiharcolását.

A 13. percben Dombi Tibor nyargalt el a szélen, beadását Spitzmüller István fejjel megcsúsztatta, a labda így éppen a kaputól nyolc méterre álló, egyedül várakozó Stevo Nikolics elé került, ő azonban kapáslövés helyett cselekbe bonyolódott, Bank István pedig tisztázott, így a nagy helyzetből nem lett semmi. Húsz perc után megállapítható volt, hogy bár a Debrecen uralta a játékot, a nagyobb helyzeteket a Kaposvár dolgozta ki. A hazaiak ebben az időszakban Yannick lövése és Nikolov fejese miatt bosszankodhattak, mert mindkettő pontatlan volt.

A 21. percben Yannick és Katona György versenyfutását előbbi nyerte, de 14 méterről leadott lövését bravúrral, lábbal védte Hajdúch kapus. A folytatásban megmaradt a hazaiak fölénye, de lehetőségek egyik oldalon sem alakultak ki, szinte kizárólag a mezőnyben pattogott a labda. Eseménytelen percek után mindenki felkapta a fejét: a 35. percben Ramos teljesen ártatlan szituációban eltalálta Kovács Olivér lábát a tizenhatos sarkánál, háttal a kapunak, ezért a játékvezető tizenegyest adott! Verpecz elugrott balra, Balázs Benjámin jobbra lőtte a büntetőt, de éppen a kapufát találta telibe, ahonnan a labda visszapattant a mezőnybe!

A kaposvári esélyek egy perc alatt szertefoszlottak: a 37. percben Kovács Olivér megkapta második sárgalapját, amiért a bíró kiállította. Jegyezzük meg: a játékvezető mindkét ítélete túlságosan szigorúnak tűnt… Gól nélkül, de egyáltalán nem eseménytelenül zárult az első félidő.

Az újrakezdést követően Balázs Benjámin kacskarigózott a tizenhatoson belül, nem tudták elvenni tőle a labdát, de a passzát Ndiaye 14 méterről a kapufa mellé lőtte! A létszámkülönbség egyáltalán nem látszott a játékon, bár próbálkoztak a hazaiak, de kisebb-nagyobb helyzetekkel veszélyeztetett a Rákóczi is. Az 55. percben a DVSC távoli szabadrúgása után a labda egészen az ötösig pattogott, de ott Lucas belebotlott, nem tudott kapura fordulni. A hatvanadik percben szintén távolról íveltek be szabadot a debreceniek, Rezes László fejjel megcsúsztatta, de Hajdúch kapus nagy bravúrral, vetődve védett.

A 63. percben tovább fogyatkozott a Kaposvár, mert Haruna csúnyán becsúszott Illés Gyulának, és a bíró azonnal kiállította. Még ugyanebben a percbe történt, hogy Ludánszki Bence az ötös sarkáról elvetődve a kapu fölé lőtt. A 66. percben Lucas próbálkozhatott nyolc méterről, de kapáslövése gyengére sikeredett, Hajdúch fölszedte. Lassacskán megmutatkozott a hazaiak immár kettős emberelőnye a játékban. A 69. percben Meyé elcsúszott Bank mellett a tizenhatoson belül, a bíró a légiósnak sárgát adott. A döntés azért volt hibás, mert szabálytalanság és műesés sem történt, Meyé ugyanis azonnal felpattant, hogy folytassa az akciót.

A 77. percben Illés Gyula beadása után, Bank István hibája miatt Stevo Nikolics találta magát kettesben a labdával, hét méterre a vendégkaputól, de annyira meglepődött, hogy ellőtte keresztbe… A folytatásban Bódi Ádám húszméteres lövését védte a somogyiak kapusa. A 81. percben Stevo Nikolics kapott pontos labdát az ötösön, de nem tudott kapura fordulni, inkább passzolt, de az érkező Máté II Péter nagy helyzetben a kapu fölé lőtt. A 83. percben Meyé a tizenegyes-pontról pontatlanul célzott, az ő próbálkozása is mellé ment.

Őrületes jelenetek zajlottak a pályán: a 85. percben Stevo Nikolics beadásába Major Ádám lábbal belepiszkált, így a labda Hajdúch kapuson megpattanva a kapu felé hullott, de Major odaugrott, és az utolsó pillanatban felszabadított! Két perccel később Bódi Ádám hajszálpontos beadását az ötös vonalán egyedül várakozó Stevo Nikolics éppen Hajdúch kezébe fejelte!

A meccs gól nélkül ért véget, mégis rendkívül fordulatosan, érdekesen alakult. A játéknak nem, a továbbjutásnak örülhet a Debrecen, míg a Kaposvár a tartására lehet büszke, hiszen kilenc emberrel sem vallott szégyent, sőt!

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Barcelona's Argentinian forward Lionel Messi (C) advances with the ball past Boca Juniors' Uruguayan midfielder Nahitan Nandez (front R) and Boca Juniors' Argentinian midfielder Emanuel Reynoso (2ndL) during the 53rd Joan Gamper Trophy friendly football match between Barcelona and Boca Juniors at the Camp Nou stadium in Barcelona on August 15, 2018.  / AFP PHOTO / Josep LAGO
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.