Hírek

Őrült meccs, gól nélkül

Két kiállítást, egy kihagyott tizenegyest és nulla gólt hozott a Debrecen és a Kaposvár meccse a Magyar Kupa negyeddöntőjének visszavágóján.

Kapcsolódó cikkek

Magyar Kupa, negyeddöntő, visszavágó
Debreceni VSC-TEVA – Kaposvári Rákóczi FC 0-0
Debrecen, 500 néző. Játékvezető: Szilasi
DVSC: Verpecz – Nikolov, Ludánszki, Máté II P., Illés – Dombi (Meyé, 57.), Spitzmüller, Ramos (Bódi, 69.), Lucas – S. Nikolics, Yannick (Rezes, a szünetben). Edző: Kondás Elemér
Kaposvár: Hajduch – Major, Bank, Jánvári (Pavlovics, 68.), Katona – Addo, Kovács O., Sedlak, Farkas P. – Ndiaye (Diallo, 77.), Balázs B. (Haruna, 54.). Edző: Sisa Tibor
Kiállítva: Kovács O. (37.), Haruna (63.)
Továbbjutott: Debrecen (1-0)

Az első meccset idegenben 1-0-ra nyerte Coulibaly góljával a Debrecen. A visszavágón mindkét együttes meglehetősen tartalékos összeállításban szerepelt a bajnokságban megszokottakhoz képest. Furcsa látványt nyújtott a máskor oly hangulatos, most azonban meglehetősen üres DVSC-stadion, pedig a klub ingyenessé tette a belépést…

A hatodik perc hozta az első nagy helyzetet, Balázs Benjámin erős távoli lövése Verpecz Istvánról kipattant, éppen az üresen érkező Farkas Péter elé, aki 11 méterről a kapu fölé bombázott. Egy perc elteltével Balázs Benjámin fejelhetett kapura egy pontos beadás után, Verpecz a másik irányba vetődött, de a gólvonalon Máté II Péter elcsípte a labdát és tisztázott. Bátran kezdtek tehát az összesítésben hátrányban lévő somogyiak, látszott, hogy komolyan gondolják a bravúros továbbjutás kiharcolását.

A 13. percben Dombi Tibor nyargalt el a szélen, beadását Spitzmüller István fejjel megcsúsztatta, a labda így éppen a kaputól nyolc méterre álló, egyedül várakozó Stevo Nikolics elé került, ő azonban kapáslövés helyett cselekbe bonyolódott, Bank István pedig tisztázott, így a nagy helyzetből nem lett semmi. Húsz perc után megállapítható volt, hogy bár a Debrecen uralta a játékot, a nagyobb helyzeteket a Kaposvár dolgozta ki. A hazaiak ebben az időszakban Yannick lövése és Nikolov fejese miatt bosszankodhattak, mert mindkettő pontatlan volt.

A 21. percben Yannick és Katona György versenyfutását előbbi nyerte, de 14 méterről leadott lövését bravúrral, lábbal védte Hajdúch kapus. A folytatásban megmaradt a hazaiak fölénye, de lehetőségek egyik oldalon sem alakultak ki, szinte kizárólag a mezőnyben pattogott a labda. Eseménytelen percek után mindenki felkapta a fejét: a 35. percben Ramos teljesen ártatlan szituációban eltalálta Kovács Olivér lábát a tizenhatos sarkánál, háttal a kapunak, ezért a játékvezető tizenegyest adott! Verpecz elugrott balra, Balázs Benjámin jobbra lőtte a büntetőt, de éppen a kapufát találta telibe, ahonnan a labda visszapattant a mezőnybe!

A kaposvári esélyek egy perc alatt szertefoszlottak: a 37. percben Kovács Olivér megkapta második sárgalapját, amiért a bíró kiállította. Jegyezzük meg: a játékvezető mindkét ítélete túlságosan szigorúnak tűnt… Gól nélkül, de egyáltalán nem eseménytelenül zárult az első félidő.

Az újrakezdést követően Balázs Benjámin kacskarigózott a tizenhatoson belül, nem tudták elvenni tőle a labdát, de a passzát Ndiaye 14 méterről a kapufa mellé lőtte! A létszámkülönbség egyáltalán nem látszott a játékon, bár próbálkoztak a hazaiak, de kisebb-nagyobb helyzetekkel veszélyeztetett a Rákóczi is. Az 55. percben a DVSC távoli szabadrúgása után a labda egészen az ötösig pattogott, de ott Lucas belebotlott, nem tudott kapura fordulni. A hatvanadik percben szintén távolról íveltek be szabadot a debreceniek, Rezes László fejjel megcsúsztatta, de Hajdúch kapus nagy bravúrral, vetődve védett.

A 63. percben tovább fogyatkozott a Kaposvár, mert Haruna csúnyán becsúszott Illés Gyulának, és a bíró azonnal kiállította. Még ugyanebben a percbe történt, hogy Ludánszki Bence az ötös sarkáról elvetődve a kapu fölé lőtt. A 66. percben Lucas próbálkozhatott nyolc méterről, de kapáslövése gyengére sikeredett, Hajdúch fölszedte. Lassacskán megmutatkozott a hazaiak immár kettős emberelőnye a játékban. A 69. percben Meyé elcsúszott Bank mellett a tizenhatoson belül, a bíró a légiósnak sárgát adott. A döntés azért volt hibás, mert szabálytalanság és műesés sem történt, Meyé ugyanis azonnal felpattant, hogy folytassa az akciót.

A 77. percben Illés Gyula beadása után, Bank István hibája miatt Stevo Nikolics találta magát kettesben a labdával, hét méterre a vendégkaputól, de annyira meglepődött, hogy ellőtte keresztbe… A folytatásban Bódi Ádám húszméteres lövését védte a somogyiak kapusa. A 81. percben Stevo Nikolics kapott pontos labdát az ötösön, de nem tudott kapura fordulni, inkább passzolt, de az érkező Máté II Péter nagy helyzetben a kapu fölé lőtt. A 83. percben Meyé a tizenegyes-pontról pontatlanul célzott, az ő próbálkozása is mellé ment.

Őrületes jelenetek zajlottak a pályán: a 85. percben Stevo Nikolics beadásába Major Ádám lábbal belepiszkált, így a labda Hajdúch kapuson megpattanva a kapu felé hullott, de Major odaugrott, és az utolsó pillanatban felszabadított! Két perccel később Bódi Ádám hajszálpontos beadását az ötös vonalán egyedül várakozó Stevo Nikolics éppen Hajdúch kezébe fejelte!

A meccs gól nélkül ért véget, mégis rendkívül fordulatosan, érdekesen alakult. A játéknak nem, a továbbjutásnak örülhet a Debrecen, míg a Kaposvár a tartására lehet büszke, hiszen kilenc emberrel sem vallott szégyent, sőt!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik