Hírek

Előnyt szerzett Kaposváron a DVSC

A Debrecen 1-0-ra nyert a Rákóczi otthonában a Magyar Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén.
Magyar Kupa, negyeddöntő, 1. mérkőzés
Kaposvári Rákóczi FC – Debreceni VSC-TEVA 0-1 (0-0)
Kaposvár, 1000 néző. Játékvezető: Németh Á.
Kaposvár: Hajdúch – Farkas P. (Haruna, 50.), Zsók, Graszl, Jánvári – Horváth T., Hegedűs – Katona, Szafarics (Kovács O., 82.), Balázs B. – Grumics (Ndiaye, 70.). Vezetőedző: Sisa Tibor
Debrecen: Novakovics – Nagy Z., Simac, Mészáros, Korhut – Szakály P., Bouadla, Varga J., Yannick (Rezes, 62.) – Kulcsár T. (Farkas II B., 62.), Coulibaly (S. Nikolics, 84.). Vezetőedző: Kondás Elemér
Gólszerző: Coulibaly (81.)
Kiállítva: Graszl (85.)

Bódi Ádám nem utazott el a DVSC csapatával. A fiatal középpályás vírusos betegségen esett át, ami két napra levette a lábáról, ráadásul csatlakoznia kell az U21-válogatotthoz, így a szakmai stáb úgy döntött, jobb, ha a játékos pihen.

Az első percekben szolid mezőnyjáték folyt a jól előkészített pályán, aztán belemelegedtek a csapatok. A tízedik percben Coulibaly talált be a kaposvári kapuba, lesről. Egy perccel később Balázs Benjámin szép cselekkel indult meg, majd Szafarics elé került a labda, aki húsz méterről lőtt, a léc alá tartó játékszert Novakovics ütötte szögletre. A 12. percben Hegedűs Dávid egy felívelt labdát Grumics elé fejelt, aki négy méterről a jobb kapufa mellé lőtt – tudósít a Rákóczi honlapja.

A 22. percben Mészáros Norberthez került a labda a kaposvári kapu torkában, de Hajdúch kapus másodjára megkaparintotta. Egy percre rá Grumics lőtt jobbról, 12 méterről, Mészáros szorításában, Novakovics védett. Nem sokkal később egymás után három szögletet lőhetett a DVSC, aztán felszabadult a kapu. A 34. percben Safarics végzett el szabadrúgást középről, harminc méterről, a középre tartó labdát Novakovics védte. Öt perc múlva igazi tűzijáték alakult ki a kaposvári kapu előtt, a végén Coulibaly lövésébe önfeláldozóan vetődött bele Hegedűs, így megúszta a gólt a Rákóczi. A 41. percben Farkas Péter került helyzetbe az ötösön, de a kapunak háttal állva fordulás és lövés helyett inkább oldalra passzolt, így odalett a lehetőség.

A második félidő első részében egyik kapu előtt sem alakult ki helyzet, mindkét csapat szorgosan próbálkozott, de egy-egy hiba rendre megakasztotta a támadásokat. A 65. percben a csereként beállt Farkas II Balázs lépett ki a védők között, a 12 méterről leadott lövést Hajdúch hárította. A 69. percben Grumics szerzett labdát a debreceni térfél közepén, majd 15 méterről, egy védő szorításában gyengén lőtt, s a kapus védett. Két percre rá szép kaposvári támadás végén Szafarics a középen érkező Hegedűshöz passzolt, aki 22 méterről lőtt, Novakovics megint védett.

Lendületbe jött ezekben a percekben Rákóczi, s veszélyes támadásokat vezetett. A 76. percben Nagy Zoltán esett el saját térfelén, a szenegáli Ndiaye szerzett labdát, majd Harunához passzolt. A kaposvári támadó azonban újabb passz helyett lőtt, a labda egy debreceni védőről pattant vissza a mezőnybe. A 81. percben megszerezte a vezetést a Debrecen: Nagy Zoltán adta be jobbról a labdát, a középen érkező Coulibaly hét méterről a kapu közepébe továbbított (0-1). A 85. percben Graszl Károly megkapta második sárga lapját, így a kiállítás sorsára jutott.

A visszavágót március 13-án játsszák Debrecenben.

Sisa Tibor, a Kaposvár edzője: – Szűkös keretünk nyolc játékos hiányát nehezen tudja megoldani. Akik pályán voltak, becsülettel küzdöttek a szinte teljes kerettel felálló Debrecennel szemben. A döntetlent igazságosabbnak tartottam volna, de sajnos mi kihagytuk a lehetőségeinket, a DVSC pedig egyszer betalált.
Kondás Elemér, a Debrecen edzője: – Egy masszív csapat ellen léptünk pályára, de erre is számítottunk, hiszen a Kaposvár ellen mindig nehéz játszani. Az első félidőben is kialakítottunk jó néhány helyzetet, de a kapusuk jól védett, és a második félidőben is egyértelműen arra játszottunk, hogy meglegyen a meccs. Egy szép támadás végén sikerült is megszereznünk a vezetést, ami a győzelmet jelentette.
Olvasói sztorik