Hírek

Kugyela Zsoltot kiengedték!

Kedden megszüntették az előzetes letartóztatását, így szabadlábon védekezhet a fogadási csalások ügyében meggyanúsított Kugyela Zsolt.

Kapcsolódó cikkek

Őt tavaly novemberben a siófoki labdarúgócsapat mérkőzései kapcsán vettek őrizetbe a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) és a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) munkatársai a nemzetközi fogadási csalásokkal kapcsolatban folytatott nyomozás során.

Fazekas Géza, a KNYF szóvivője kedden az MTI érdeklődésére elmondta, elsőfokon úgy döntött a bíróság, hogy meghosszabbítja a gyanúsított előzetes letartóztatását, ugyanakkor másodfokon nem látta szükségesnek a kényszerintézkedés meghosszabbítását. Fazekas hangsúlyozta, Kugyela Zsolt továbbra is gyanúsított az ügyben.

A játékosügynökkel szemben három rendbeli, folytatólagosan elkövetett, gazdálkodó szervezet dolgozójának kötelessége megszegésére irányuló vesztegetés bűntette megalapozott gyanúja merült fel. A gyanú szerint Kugyela Zsolt a 2009. április 21-én lejátszott Honvéd–Siófok (2-2) Magyar Kupa-elődöntőt, továbbá a 2009. április 25-én rendezett Siófok–Kaposvár (2-5) és a 2009. május 23-án lejátszott Zalaegerszeg–Siófok (5-3) NB I-es meccs eredményét próbálta befolyásolni.