Hírek

Fontos pontokat szerzett a Kaposvár

A 19. fordulót az utolsóelőtti helyről váró Kaposvár kétgólos győzelmet aratott a Pápa ellen az OTP Bank Ligában.
OTP Bank Liga, 19. forduló
Kaposvári Rákóczi FC – Lombard Pápa Termál FC 2-0 (1-0)
Kaposvár, 2500 néző. Játékvezető: Farkas Á.
Kaposvár: Hajduch – Okuka (Bőle, 43.), Zsók, Graszl, Pavlovics – Hegedűs, Horváth T. (Addo, 77.) – Gujics, Safarics (Mustapha, 62.), Balázs B. – Grumics. Edző: Sisa Tibor
Pápa: Szűcs L. – Nagy S., Balogh B., Rodenbücher, Németh M. – Horváth L. (Inutile, 72.), Gyömbér, Arszics – Lovrencsics, Csermelyi, Szilágyi (Benko, 56.). Edző: ifj. Bene Ferenc
Gólszerző: Grumics (6., 73.)

A vendégek szorongattak az elején, a hatodik percben aztán a Rákóczi szerzett vezetést. Safarics ugratta ki jobbról Grumicsot, aki egy védőt kicselezve kilenc méterről a kapu jobb oldalába továbbított (1-0) – tudósít a Rákóczi honlapja.

A folytatásban is lendületben maradt a hazai együttes, jó volt iram, de leginkább a mezőnyben gyűrték egymást a csapatok. A 16. percben Safarics 23 méteres lövése után védett Szűcs Lajos, a kipattanót Gujics mellédurrantotta. Egy percre rá Safarics fejelt hét méterről, Szűcs ismét hárított. Ezután kissé magára húzta a Pápát a Rákóczi, de a kapura nem volt veszélyes a vendégcsapat. A 34. percben Graszl lőtt középről, 25 méterről, Szűcs csak nehezen piszkálta szögletre a labdát. Nem sokkal később, ígéretes akció végén előbb Hegedűs, majd Grumics volt pontatlan, így odalett a lehetőség. A 43. percben, Bőle keményen belőtt labdája tartott kapura, de Szűcs a kapu torkában bravúrral mentett.

A 47. percben Bőle a jobb oldalról, a tizenhatos sarkáról végezhetett el szabadrúgást, a léc alá tartó lövést Szűcs magabiztosan védte. Hat perccel később Grumics húzta kapura a labdát egy látványos ollózó mozdulattal, Szűcs ismét a helyén volt. Hosszú percek eseménytelen játékát követően a hetvenedik percben a kapura törő Grumics esett el a tizenhatoson belül Nagy Sándor szorításában, de a játékvezető les miatt kifelé ítélt szabadrúgást. A 73. percben növelte előnyét a Kaposvár: Grumics szerzett labdát, majd egy csel után 12 méterről higgadtan lőtt a léc alá (2-0).

Az utolsó negyedórában a somogyiak sikerrel őrizték meg kapujukat a góltól, és több veszélyes kontratámadásra is futotta az erejükből. A látottak alapján teljesen megérdemelten nyert a Rákóczi, és az értékes három pontnak köszönhetően rögtön több helyezéssel sikerült előrébb lépnie a tabellán.

Olvasói sztorik