Hírek

Jogi lépések a szerencsejáték-cégek ellen?

Az MLSZ NB I-es Bizottsága megbeszélést kezdeményez a szerencsejáték-cégekkel, de jogi lépéseket is kilátásba helyez! [b]Nyilatkozatokkal frissítve![/b]

A Magyar Labdarúgó Szövetség NB I-es Bizottságának elnöke, George F. Hemingway levelet küldött a Szerencsejáték Zrt. vezérigazgatójának, Szentpétery Kálmánnak, valamint a Bwin-t működtető ElectraWorks Limited vezetőinek, illetve a Rangadó.hu értesülései szerint a többi fogadási szervezetnek is!

A Budapest Honvéd FC tulajdonosa ide kattintva olvasható levelében kifejti, hogy a Szerencsejáték Zrt. különböző játékai olyan fogadási lehetőségeket kínálnak, amelyek az NB I-es klubok tevékenységére épülnek. Ezeken keresztül a cég jelentős profitra tesz szert, de a nyereségből semmiféle kompenzációt nem juttat a kluboknak. Mint írja, ez a gyakorlat elfogadhatatlan az élvonalbeli klubok számára, ezért személyes megbeszélést kezdeményez. George F. Hemingway ugyanakkor leszögezi, hogy amennyiben nem találnak kompromisszumos megoldást a helyzetre, kénytelenek lesznek jogi lépéseket tenni.

Érdemes megjegyezni: talán nem csoda, hogy Hemingwaynek, illetve az általa vezetett NB I-es Bizottságnak szemet szúrt a Szerencsejáték Zrt. gyakorlata, hiszen valóban nem tűnik teljesen sportszerűnek, hogy ez az állami cég hasraütés-szerűen ad támogatást egy-egy klubnak, legutóbb például a Kecskemétnek…

Privát levél?!
Természetesen kíváncsiak voltunk a levélíró George F. Hemingway álláspontjára is az üggyel kapcsolatban. A honvéd tulajdonosának az volt a kérése, hogy írásban tegyük fel kérdéseinket, és ő is ebben a formában válaszolt:
„Megkeresését köszönöm. Privát levelezésemet, és annak tartalmát, a ’privát’ szó határozza meg. Ugyan én akármelyik minőségemben szívesen állok az Ön rendelkezésére, akár egy személyes interjú keretében is, másoknak írt privát leveleimről és azoknak tartalmáról, bizonyára az Ön számára is érthető okok miatt, nem kívánok nyilatkozni.
Üdvözlettel:
George F. Hemingway”
Nem vette kézhez…
A Szerencsejáték Zrt. válasza:
„Köszönjük megtisztelő érdeklődését. Tájékoztatjuk, hogy dr. Szentpétery Kálmán elnök-vezérigazgató nem vette még kézhez az említett levelet. Amint ez megtörténik, minden bizonnyal válaszolni fog az írójának.
Üdvözlettel:
Mészáros Zsuzsanna
vezető kommunikációs menedzser”

Az ügyben természetesen megkerestük az MLSZ-t is. Várjuk a reakciójukat.

Olvasói sztorik