Hírek

Kiesett a címvédő a Ligakupában

A Debrecen 1-1-es döntetlent ért el a Paks ellen, így 2-1-es összesítéssel a hajdúságiak jutottak a Ligakupa elődöntőjébe.

Kapcsolódó cikkek

Ligakupa, negyeddöntő, visszavágó
Debreceni VSC-TEVA – MVM Paksi FC 1-1 (1-1)
Debrecen, 1200 néző. Játékvezető: Takács
DVSC: Verpecz – Bernáth (Nikolov, 23.), Máté II P., Ludánszki, Szűcs I. (Illés Gy., 56.) – Alisics (Lucas, 59.), Ramos, Spitzmüller, Yannick (Zahovaiko, 85.) – S. Nikolics, Meyé (Farkas, 66.). Edző: Kondás Elemér
Paks: Pokorni – Heffler T., Fiola, Gévay, Csehi – Kiss T. (Szatmári, a szünetben), Eppel (Sifter, a szünetben), Sipeki, Vayer (Bohner, 82.) – Magasföldi, Hrpeka (Montvai, 44.). Edző: Kis Károly
Gólszerzők: Meyé (12.), illetve Ludánszki (öngól, 25.)
Továbbjutott: Debrecen (2-1)

Egygólos előnnyel várta a DVSC a Paks elleni Ligakupa-negyeddöntő visszavágóját. Az első mérkőzésen Spitzmüller István találatával nyert 1-0-ra a Debrecen, és ezt az előnyt már a 12. percben sikerült növelnie, amikor Bernáth beadása után az új igazolás, Roguy Meyé közelről a hálóba vágta a labdát – írja a hajdúságiak honlapja.

A Paks nem tudta megtartani a labdát, ám váratlanul mégis egyenlő lett az állás, ugyanis Ludánszki és Verpecz nem értették meg egymást, és a védő a saját hálójába fejelt. Ezután már nagyobb elánnal futballoztak a vendégek, ám kapura nem sok sikerrel lőttek. Az első félidő hajrája ismét a hazaiaknak sikerült jobban, rövid idő alatt több nagy helyzetet kihagyott a DVSC.

A szünet után is megmaradt a hajdúságiak fölénye, de mindkét oldalon sok volt a hiba, ami a fagyos talajnak is betudható. A nagy küzdelemben kevés helyzet alakult ki, csak az utolsó negyedórára pörögtek fel ismét az események. Stevo Nikolics kihagyott egy nagy ziccert, majd a túloldalon is kimaradt egy lehetőség. A végére jobban kinyílt a Paks, hiszen nem volt veszítenivalója, így nagyobb területe lett a támadások vezetésére a házigazdának. A hosszabbítás perceiben a Paks majdnem megszerezte a továbbjutást jelentő gólt, Magasföldi azonban fölé lőtt, így a DVSC 2-1-es összesítéssel bejutott a legjobb négy közé a Ligakupában.

A további program (március 7. szerda)
16 óra: Lombard Pápa Termál FC – Kaposvári Rákóczi FC (1-0)
16 óra: Videoton FC – Diósgyőri VTK (2-0)
18 óra: Kecskeméti TE – MTK (2-2)
Olvasói sztorik