Hírek

Kisebb csodára lenne szükség…

A listavezető, bajnoki címvédő Rába ETO látogat Szombathelyre, a teremlabdarúgó NB I alapszakaszának 19. fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

A hétfő esti meccsen az Admiral-Haladás VSE vezetőedzője, Pálmay Tamás már a pontszerzést is hatalmas bravúrnak tartaná. Mint fogalmazott, ahhoz is kisebb csodára lenne szükség.

– Nem a Győr ellen kell megszerezni a felsőházi tagsághoz szükséges pontokat, ugyanakkor ez nem jelenti azt, hogy feltartott kezekkel mennénk ki a pályára. Nagyon szeretnénk bravúrt elérni, ám a realitások talaján maradva, ezúttal valóban sokkal esélyesebb az ellenfél – szögezte le a találkozó előtt a klub sajtóanyagában Pálmay Tamás, aki elismerően szól az ellenfélről. – Profi körülmények között készülhet az ETO: heti 12 edzésük van, nálunk maximum kettő. Egy játékosuk nem válogatott, ő egy brazil légiós. Spanyol edző érkezett a gárdához, és őt maximálisan elfogadják a futballisták. Tíz meccset nyertek zsinórban, a bajnoki cím toronymagas esélyesei.

Nincs könnyű helyzetben a tréner, hiszen két alapembere is hiányzik majd a találkozón.

– Bagó Gábor beteg, Halmos Máté pedig sérült. Velük együtt is pokolian nehéz dolgunk lett volna, de nélkülük még sokkal kisebb az esélyünk – vélekedett Pálmay. – Lelkes szurkolóinkra azonban számítunk, az ő támogatásuk rengeteget jelent. Felkészültünk becsülettel, meglátjuk, hogy ez mire lesz elég. Abban bízunk, hogy sokan jönnek ki a meccsre, és méltó partnere leszünk az ETO-nak. A pontszerzéshez is kisebb csodára lenne szükség. Egyszer már sikerült megtréfálnunk a győrieket, abban bízunk, hogy esetleg ezúttal is megnehezíthetjük a dolgukat.

Az Aramis és a Berettyóújfalu elleni, közelmúltbeli győzelem két őszi vereség visszavágása volt az ETO részéről, és erre készülnek a kisalföldiek az Admiral-Haladás vendégeként is. A győri 3-3-as döntetlen volt az utolsó állomása a bajnok őszi megtorpanásnak, így most a tavaszi menetelés újabb megmérettetésén van mit törleszteni…

A Haladás elvesztette hazai veretlenségét a DEAC ellen, így már nem „legyőzhetetlenek” az Aréna Savariában. Az ETO győzelme esetén már biztosan megnyerte az alapszakaszt, a hátralévő mérkőzésektől függetlenül. A keretből Gabriel Dobre játékára nem számíthat Marcos Angulo vezetőedző, a román válogatott térde sérült, pihennie kell. Csopaki István rendbejött, így ő már pályára léphet hétfőn. A csapat többi tagja egészséges, játékra kész – áll a győriek honlapján.

A mérkőzés hétfőn 18:15-kor kezdődik. Azok a drukkerek, akik a vasárnapi Haladás Sopron Bank – Győri ETO FC mérkőzés belépőjegyét (vagy bérletüket) bemutatják a pénztárnál, 500 forint helyett 300 forintért válthatnak jegyet a meccsre.

Teremlabdarúgó NB I, alapszakasz, 19. forduló
Március 5. hétfő
18.15: Admiral-Haladás VSE – Rába ETO
18.30: Colorspectrum Aramis – Nagykáta SE Futsal
18.30: DEAC Armada Futsal Club – MAFC-BME-Docler Akadémia
19.00: UTC Junior Sport – Vasas 1988 Déli Futsal
19.30: Mezei-Vill FC Berettyóújfalu – Rubeola FC Csömör
20.00: Gödöllői Bikák – Üllő FC Cső-Montage
Olvasói sztorik