Hírek

Három értékes pápai pont

A Lombard Pápa hazai környezetben 1-0-ra legyőzte a Paksot az OTP Bank Liga 18. fordulójában.
OTP Bank Liga, 18. forduló
Lombard Pápa Termál FC – MVM Paksi FC 1-0 (1-0)
Pápa, 1500 néző. Játékvezető: Becséri
Pápa: Szűcs L. – Nagy S., Balogh B., Rodenbücher, Németh M. – Gyömbér, Farkas A. (Tóth G., 87.) – Horváth L. – Lovrencsics, Seye (Benko, 42.), Szilágyi (Arsics, 60.). Edző: ifj. Bene Ferenc
Paks: Csernyánszki – Heffler T., Éger, Szabó J., Szatmári – Bartha, Sifter (Vayer, 66.), Sipeki, Gévay – Hrepka (Montvai, 66.), Böde (Kiss T., 31.). Edző: Kis Károly
Gólszerző: Seye (37.)

Tapogatózó játékkal indult a mérkőzés, az első tíz percben a két csapat csak figyelte, hogy mit várhat a másiktól. Az első helyzet a vendégek előtt adódott, amikor Böde kerülte meg Rodenbüchert, majd a kifutó Szűcs mellett a kapu mellé pörgetett. Nem sokkal később Szilágyi cselezte magát lövésig, de a megpattanó labda elkerülte a bal alsót – tudósít a pápaiak honlapja.

A 37. percben Nagy Sándor végezhetett el bedobás tíz méterre az alapvonaltól. Hosszú dobását Farkas csúsztatta meg, majd Seye elé került, aki átvette, és gyönyörű mozdulattal a kapu jobb oldalába lőtt (1-0)! A mozdulat közben Seye megsérült, és Bene Ferenc vezetőedző cserélni kényszerült. Érdekesség, hogy néhány perccel korábban a másik oldalon Böde Dániel sérült meg, éppen Seye belépője nyomán, s a paksi sem tudta folytatni a játékot.

A második félidőben aztán megfordult a játék képe. A hazai csapat kicsit visszaszorult, és inkább a kontrákra állt rá. A paksiak hatalmas nyomást gyakoroltak a Lombard kapujára, de komolyabb helyzetig nem jutottak. Öt perccel a vége előtt Tóth Gábor biztosíthatta volna a három pontot, de lövése centikkel a kapu mellé ment. Nehezen, de győzött a Pápa, és hatalmas küzdeni akarásról tett tanúbizonyságot. Ezzel a fontos három ponttal, és az előttük lévők bukásával az együttes máris a tízedik helyre lépett előre a tabellán.

Olvasói sztorik