Hírek

Célba értek a célfutballal

A Budapest Honvéd FC 2-1-re nyert a Vasas-Híd FC otthonában az OTP Bank Liga első tavaszi mérkőzésén, a 18. fordulóban.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 18. forduló
Vasas-Híd FC – Budapest Honvéd FC 1-2 (0-2)
Illovszky-stadion, 2000 néző. Játékvezető: Takács J.
Vasas: Ilizi – Kovács G., Rubus, Takács Z., Polényi (Kovács D., a szünetben) – Varga G. (Kovács Á., 66.), Mehmedagics, Bárányos (Dajics, 82.), Katona – Hercegfalvi, Szabó B. Edző: Urbán Flórián
Honvéd: Sánta – Lovrics, Debreceni, Botis, Vidovics – Ceolin (Vernes, 60.), Ivancsics, Hidi, Tchami – Délczeg, Hadzics. Edző: Supka Attila
Gólszerzők: Szabó B. (85.), illetve Ivancsics (28., 37., mindkettőt tizenegyesből)

Az elmúlt félévben is jelentős változások történtek mindkét együttesnél, ezért alig lehetett olyan játékost találni a pályára lépők közül, aki már a Bozsik Stadionban a kispestiek által 4-0-ra megnyert nyári meccsen is szerepelt.

Meglepő létszámfölényben volt a Honvéd-szurkolók tábora a lelátón, és ennek megfelelően sokkal hangosabbak is voltak az angyalföldieknél. A pályán kiegyenlítettek voltak az erőviszonyok, az első helyzet a kispestiek előtt adódott, a negyedik percben Délczeg Gergely lőhetett 14 méterről, de rosszul találta el a labdát, így semmi nem lett a nagy lehetőségből. A hatodik percben Takács Zoltán harmincméteres, pattogós szabadrúgása okozott fejtörést Sánta András kapusnak, aki csak kiütni tudta a labdát. Az iramra nem lehetett panasz, bár eget rengető ziccerek nem voltak, szinte minden támadásban volt fantázia és veszély.

A széleken verhetőnek tűnt a Vasas, mert a Honvéd emberei egy fokozattal gyorsabbnak bizonyultak. A nagy sprintekhez ugyanakkor nem tartoztak pontos beadások, pedig Tchami és Ceolin is gólt szerezhetett volna. Azért a hazaiak is hallattak magukról: a 26. percben Varga Gábor veszélyesen fejelt egy szöglet után, de Sánta védett. Az ellentámadásból szabadrúgás lett, és mivel a középen várakozó, majd az érkező labda felé mozduló Emir Hadzsicsot a kapu előtt Haris Mehmedagics lerántotta, büntetőhöz jutott a Honvéd! A tizenegyest Ivancsics Gellért végezte el, és magabiztosan a hálóba bombázott (0-1).

A 33. percben Bárányos Zsolt tekerte kapura a labdát harminc méterről, a kissé kint álló, de visszavetődő Sánta pöccintése nagyon kellett, hogy a látogatók elkerüljék a gólt. A 36. percben Takács Zoltán nyújtózkodott a tizenhatoson belül, és szépen lekezelte a labdát, de mivel a sportág labdarúgás, és nem kézilabda, jogosan járt az újabb tizenegyes a Honvédnak. Lubos Ilizi ezúttal a másik irányba vetődött, de Ivancsics Gellért is a másik irányt vette célba, így ezúttal is eredményes volt (0-2).

A 39. percben végre akcióból is kialakult helyzet: Bárányos előreívelt szabadrúgását Takács fejelte Szabó Bence felé, aki hat méterről az üres kapura bólintott, de a visszaérő Lovrics a gólvonalról ki tudta emelni a labdát. Sánta kapus meglehetősen rosszul mozdult ki, ezért csak közeli szemlélője volt az eseményeknek. Ezzel zárult az első félidő, amely mezőnyben nagyjából kiegyenlített volt, de a Vasas két gólt ajándékozott ellenfelének a két, büntetőt érő szabálytalansággal.

A 49. percben Sánta megint nagyon rosszul jött ki, ezúttal egy szöglet után, de Mehmedagics csúsztatása kevéssel elkerülte a kaput. Két percen belül egyenlíthetett volna a Vasas! Az 53. percben Szabó Bence ívelte vissza a labdát az alapvonal közeléből. A hosszú oldalon érkező Varga Gábor nyolc méterről fejelhetett, de a labda előbb a földre pattant, onnan pedig centikkel a kapu fölé. Az 55. percben Bárányos ívelt be egy szabadrúgást a baloldalról, az oldalvonal közeléből. A labda átszállt a fejek fölött, s a bal kapufáról a mezőnybe pattant!

A hazaiak a szünetben elvégzett szerkezeti módosításnak köszönhetően sokkal agilisabban, veszélyesebben játszottak a második felvonás elején, de mivel nem jártak szerencsével, és nem tudtak szépíteni, mintha elment volna a kedvük. A vendégek nem igazán csináltak más, azon kívül, hogy magabiztosan őrizték előnyüket, a Vasas lendülete pedig alábbhagyott, így elé unalmassá vált a játék. A 81. percben jobb oldali beadás után nem tudtak felszabadítani a vendégvédők, így a labda Szabó Bencéhez került, aki 13 méterről lőtt, Sánta azonban nagy bravúrral hárítani tudott.

A 85. percben szépített a Vasas! Baloldali szöglet után a csereként beállt Dajics fejelt nyolc méterről, amit Sánta kapus még védeni tudott, de a kipattanót Szabó Bence négy méterről a kapu baloldalába lőtte (1-2). Megélénkült a játék, de több gól már nem esett, küzdelmes meccsen győzött a Honvéd. A mezőnyjáték összképe, illetve a helyzetek alapján a döntetlen jobban illett volna a találkozóhoz.

Olvasói sztorik