Hírek

Jubileumi álmok Békéscsabán

A kedvezőtlen időjárás miatt még mindig nem tudnak saját pályájukon edzeni a viharsarkiak.

Kapcsolódó cikkek

Az NB II Keleti-csoportjában vitézkedő Békéscsaba 1912 Frühwald Előre SE téli felkészülése az időjárás viszontagságai miatt enyhén szólva nem volt zökkenőmentes. A hétvégén aztán az MTK elleni Magyar Kupa-negyeddöntőn ez ki is ütközött, a korábban a Ferencvárost búcsúztató viharsarkiak az első meccsen 3-0-ra kikaptak hazai környezetben. A Rangadó.hu megkeresésére Pozsár Gábor, a csabaiak támadója bevallotta, a feltételek nem minden esetben adottak ahhoz, hogy csapatuk az NB I-ben szerepeljen.

– A hírek szerint a rossz időjárás miatt nem sikerült megfelelően a felkészülésük. Mennyire volt így kalkulálható az MTK elleni kupavereség?
– Sajnos, azt kell mondjam, hogy teljesen. A meccs előtt nagypályán csak egyszer tudtunk edzeni. Az MTK amúgy is elég erős csapat, ráadásul a támadószekcióban sok a hiányzónk, így sorsszerű volt a vereségünk.

– Azonban a hétvégén már bajnokin fogadják az Egert. A héten már valamelyest javultak a körülmények?
– Azóta ismét havazott Békéscsabán, így a pályát most sem tudtuk használni. Vidéken edzünk egy műfüves pályán. Egyelőre a körülmények hátráltatják a hatékony felkészülésünket, így az Eger elleni meccset sem túl jó előjelekkel várjuk.

– A hétvégén a rivális Szolnok nagy pofonba szaladt bele Szegeden. Nehéz helyzetük ellenére mennyi esélyt lát, hogy beérjék a listavezetőt?
– Igazából mi nem a Szolnokkal foglalkozunk most, hanem a soron következő találkozóval. Persze, a bajnokság végén szeretnénk minél jobb helyen végezni. Az egyesületünk idén ünnepli százéves jubileumát, megkoronázása lenne ennek egy élvonalbeli feljutás. Azonban a realitások nem ezt mondatják, sajnos. A feltételek nem minden esetben adottak ahhoz, hogy a Békéscsaba az NB I-ben szerepeljen.

Olvasói sztorik