Hírek

Önbizalommal teli csapatot kovácsolnak

Szalai Ádám és Bogdán Ádám is bízik benne, hogy sikerül jól felhasználni a bolgárok elleni felkészülési lehetőséget.

Kapcsolódó cikkek

A válogatottba hosszú sérülését követően közel másfél év után tért vissza Szalai Ádám, a német Mainz légiósa, aki a hétvégén a Kaiserslautern elleni bajnokin gólt is szerzett. Mint a csatár elmondta, leginkább a győzelemnek örült, de szeretné, ha formáját át tudná menteni a szerdai válogatott összecsapásra is – írja az MTI.

– A célom most az, hogy minél hamarabb vissza tudjak illeszkedni a csapatba, és olyan teljesítményt nyújtsak, amivel ezután is kiérdemlem a meghívót a válogatottba. Természetesen mindenki szeme előtt ott lebegnek már a világbajnoki selejtezők, és miután kevés lehetőségünk van mérkőzéseket játszani, így minden találkozó rendkívül fontos – mondta Szalai.

Bogdán Ádám, az angol Bolton Wanderers kapusa klubjában rendszeres játéklehetőséghez jut.

– Egyelőre elégedett vagyok a fejlődésemmel, és azzal a haladással, amit az elmúlt egy évben elértem – értékelt Bogdán. – Sajnos az eredmények nem jöttek az utóbbi hetekben, ezért nem felhőtlen az örömöm. Minél előbb ki kell keverednünk az alsóházból. A válogatottnál most az a legfontosabb, hogy a cél ott legyen előttünk. Ezeket a felkészülési mérkőzéseket arra kell használnunk, hogy egy önbizalommal teli csapatot kovácsoljunk össze, mert ez elengedhetetlen ahhoz, hogy sikeresen szerepeljünk a selejtezőkön.

A magyarok a szerdai összecsapás után június 1-én Csehországgal, három nappal később Írországgal, augusztus 15-én pedig Izraellel találkoznak barátságos mérkőzésen. Az első világbajnoki selejtezőt szeptember 7-én, Andorra vendégeként játssza a csapat.

Olvasói sztorik