Hírek

Egervári a csapategységben bízik

A magyar válogatott szövetségi kapitánya szerint együttesének mindenben fejlődnie kell ahhoz, hogy eredményesen szerepeljen a szeptemberben kezdődő világbajnoki selejtezőkön.

Kapcsolódó cikkek

Addig csupán négy mérkőzésen lép pályára a csapat, így a szerdán, Győrben sorra kerülő bolgárok elleni, idei első felkészülési találkozó már a selejtezők jegyében zajlik – írja az MTI.

– Nyitott kerettel dolgozunk, be lehet kerülni a csapatba, ugyanakkor az állandóságra kell törekedünk – mondta Egervári Sándor. – A gárda egy része már összecsiszolódott, így a felkészülési meccseken elsősorban ők kapnak majd lehetőséget. Ha visszanézünk, akkor nem lehetünk elégedetlenek, persze elégedettek sem, hiszen az Európa-bajnoki selejtezőkön nem sikerült elérnünk azt az álmot, hogy odaérjünk a pótselejtezőt érő második helyre. Sajnos a nemzetközi szövetség nem kényeztet el bennünket, ugyanis a mostani meccs után csak júniusban találkozunk legközelebb, így három hónap telik el összetartás nélkül. Ugyanakkor remélem, hogy ez a négy meccs közelebb hozza majd egymáshoz a játékosokat.

A kapitány hozzátette: egyelőre nincs mindenki tökéletes állapotban, néhány futballista, például Dzsudzsák Balázs, Priskin Tamás vagy Korcsmár Zsolt klubjával még el sem kezdte a bajnokságot, így a bolgárok elleni összecsapáson leginkább a csapategységben, ezzel együtt pedig a győzelemben bízik.

– A bolgár válogatott keretén az új szövetségi kapitány sokat változtatott. Biztos vagyok benne, hogy a fiatalok és a rutinosabbak egy masszív csapatot alkotnak majd, ennek ellenére bízom a győzelmünkben – mondta Egervári Sándor, aki beszélt hosszabb távú terveiről is. – Ahhoz, hogy eredményesek legyünk egy olyan világbajnoki selejtezőcsoportban, mint a miénk, mindenben fejlődnünk kell majd. Egyénileg, a külföldön játszóknak játéklehetőségben, és összeszokottságban. Több olyan játékos van nálunk, akik tíz-tizenkét válogatott mérkőzésen léptek eddig pályára, ez nem igazán optimális. Igazi rutinos csapatról akkor beszélhetnénk, ha ezek a futballisták harminc-negyven találkozón játszottak volna már együtt.

A magyarok a szerdai összecsapás után június 1-én Csehországgal, három nappal később Írországgal, augusztus 15-én pedig Izraellel találkoznak barátságos mérkőzésen. Az első világbajnoki selejtezőt szeptember 7-én, Andorra vendégeként játssza a csapat.

Olvasói sztorik