Hírek

Kabát-dupla és Újpest-siker

Az Újpest 3:1-re nyert a másodosztályú Baja otthonában a Magyar Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén.

Kapcsolódó cikkek

Magyar Kupa, negyeddöntő, 1. mérkőzés
Bajai LSE-Kalo-Méh – Újpest FC 1-3 (0-0)
Baja, 1500 néző. Játékvezető: Szilasi
Baja: Herbert – Szauter, Villám (Balázs R., 59.), Forgács, Burucz – Kőbányai, Csovics (Szőlősi T., 68.), Bakos, Lógó – Szőllősi F., Szabó N. (Kormos, 59.). Vezetőedző: Bognár György
Újpest FC: Balajcza – Szokol, Dvorschák, Mihajlovics, Fodor (Litauszki, 70.) – Nagy P., Proesmans – Remili, Barczi, Lázár (Kabát, 57.) – Rajczi (Zamostny, 83.). Vezetőedző: Zoran Szpisljak

Gólszerzők: Kormos (tizenegyesből, 71.), illetve Remili (55.), Kabát (63., 67.)

Néhány hete még az is felvetődött, hogy az anyagi nehézségekkel küszködő Baja ki sem áll a mérkőzésre, de a története legnagyobb sikerét elérő együttes végül teltház előtt kezdte meg a tavaszi idényt, és az első félidőben egyenrangú ellenfele volt az Újpestnek. A játékrész közepén egyértelmű fölényben voltak a hazaiak, Balajcza Szabolcsnak több alkalommal is bravúrral kellett védenie. Az Újpest a félidő végére megtörte a hazai fölényt, de ziccert nem tudott kialakítani.

Jelentős rendőri biztosítás jellemezte a körülményeket, ennek ellenére egy Újpest-szurkoló az első félidő közepén szabadon vághatott át a pályán. Érdekesség, hogy a játékvezető meg sem állította a játékot! Akciója volt a játékrész leglátványosabb megmozdulása, a szünetre gólnélküli állásnál vonulhattak a csapatok.

A fordulás után villant Remili Mohamed, majd a becserélt Kabát Péter szabadrúgásból és akcióból is eredményes volt. De a Baja nem adta fel, a Szöllősi Tamás buktatásáért megadott tizenegyest Kormos László magabiztosan értékesítette. A végére maradt még egy Remili-kapufa. Az Újpest egy félidőnyi nem túl meggyőző játék után simán nyert, vélhetően nem lesz gondja a továbbjutással.

A visszavágót március 13-án játsszák a fővárosban.

Bognár György, a Baja edzője: – A mérkőzés tanulsága az, hogy amit mi az NB II-es mérkőzéseinken hibaként megúszunk, azokat egy NB I-es csapat, mint az Újpest a rutinjával és a játékosállományával kihasználja, hiszen három alkalommal is úgy kaptunk a gólt, hogy a birtokunkba volt a labda.
Zoran Szpisljak, az Újpest edzője: – Az első félidőben egy kicsit nehezen ment a játék, ez betudható a mélytalajú pályának is. A második félidőre viszont nagyot javultunk, főleg a támadójátékunk volt nagyon veszélyes. A cserék jól szálltak be a játékba, hiszen az adódó lehetőségeket szinte minden esetben kihasználták. Itt szeretném megemlíteni Kabát Péter játékát, aki két góllal járult hozzá a nagyon értékes győzelemhez. A csapaton látszódott, hogy nemrég fejeztük be a felkészülési időszakot. A hátralevő kupamérkőzéseken nagyon oda kell figyelnünk, de úgy érzem, hogy ezzel a győzelemmel már nyugodtan focizhatunk a hazai pálya előnyét élvezve a visszavágón.
Olvasói sztorik