Hírek

„Nem hiszem, hogy újat tudnak mutatni!”

Az immár szegedi Ulvicki Mihály rendkívül motiváltan várja korábbi csapatát, a Szolnokot.

Kapcsolódó cikkek

Az őszi szezon vége óta sok játékos távozott az NB II Keleti-csoportjában szereplő Szeged 2011 csapatától, de sokan is érkeztek. A húszfős keret átlagéletkora mindössze 22,75 év, a rangidős Ulvicki Mihály is csak 27 lesz idén szeptemberben. Ősszel a Keleti-csoport éllovasánál, Szolnokon stabil kezdő volt, mind a tizenöt mérkőzésen játszott. Romanek János nyilatkozatai arról árulkodnak, hogy a középpályás egy fegyelmezetlenség miatt került ki a keretből, most azonban kiderült, erről szó sincs! A Rangadó.hu érdeklődésére a játékos elmesélte az esetet a saját szemszögéből, és azt is elárulta, hogy a vasárnapi tavaszköszöntő Szeged–Szolnok bajnoki meccsre az ő tanácsai alapján készül új együttese!

– Mennyi idő kell, hogy a sok új játékos ütőképes csapattá formálódjon Szegeden?
– Ha első meccs jól sikerül, akkor azt mondom, hogy már együtt van a csapat, hiszen egy újonctól nagy szó lenne, ha a bajnokesélyes csapatot megverné. Vannak fiatalok, akiknek biztos szokatlan, hogy tévés meccsen kell játszaniuk, nekem nem annyira, hiszen játszottam már néhányat eddigi pályafutásom során – mondta a Rangadó megkeresésére Ulvicki Mihály.

– Témánál vagyunk: vasárnap éppen korábbi csapata látogat Szegedre…
– Ketten is érkeztünk Szolnokról, Kis Róbert és én, ez külön pikánssá teszi a találkozót. Az edző azt nyilatkozta, hogy súlyos sérülésem van, porcleválásról, illetve szalagszakadásról volt szó. Ehhez képest február kilencedike óta a Szeged csapatával edzek. Márpedig az orvostudomány még nincs olyan szinten, hogy ezeket ennyi idő alatt rendbe hozza… A valóság az, hogy volt egy térdproblémám. Edzeni tudtam, de elmentem két ismert orvoshoz is, ám egyikük sem tudta megmondani, mi a bajom pontosan. Erre Szolnokon közölték, hogy a súlyos sérülésem miatt azonnal el kell hagynom a csapatot. A térdem egyébként most rendben van, vasárnap játszani fogok. De hogy milyen a viszony emiatt Romanek János és köztem, az csak kettőnkre tartozik.

– Szegeden rangidősként segíti a fiatal csapattársait?
– Pontosan azért igazoltak, mert ezt a szerepet szánják nekem. Sok fiatalt igazolt a klub, és az akadémiáról is jöttek néhányan. Nem tartom idősnek magam, ebben a csapatban mégis rangidős vagyok. A feladataim közé tartozik, hogy edzés után, meccs előtt elbeszélgessek a többiekkel, hogyan kéne dolgozniuk. Persze, nagy dolgokat nem kell mondani nekik, hiszen azért vannak itt, mert focisták akarnak lenni!

– Előnyt jelenthet, hogy szinte tökéletesen ismeri a vasárnapi ellenfelet?
– Nyugodtan mondhatom, hogy igen. Szerdán egy órát beszélgettünk: az edzőnk, Kis Róbert és én. A mi elemzéseink alapján készültünk a Szolnokból, hiszen minden játékost ismerünk, az újakat is, és minden taktikai dolgot elég jól tudunk. Nem hiszem, hogy újat tudnak mutatni nekünk.

– Milyen képet mutatott a csapat a felkészülés, illetve az edzőmeccsek során?
– A lehetőségeinkhez képest nagyon nagy munka folyt. Márpedig a lehetőségek korlátozottak, csak műfüvön tudtunk edzeni. Érdekes is lesz a hétvégén… Egy gond akadt, a góllövés! Ha megtaláljuk a góllövő cipőnket, akkor nem lesz probléma.

– Szegeden milyen a pálya? Lesz meccs vasárnap?
– Ötven-ötven százalék… Az a baj, hogy az egyik oldalon még tíz centis a jég, és bár dolgoznak a pályán, kemény meló lesz, hogy vasárnapra játékra alkalmas állapotba hozzák…

Olvasói sztorik