Hírek

Egycsapatnyi új játékos Szegeden

Alaposan megfiatalodott a téli szezonban a Szeged 2011 másodosztályú csapata.

Kapcsolódó cikkek

Az NB II Keleti-csoportjának tavaszi folytatására készülő csongrádi alakulat meglévő magjához zömében a húszas évei elején, vagy még ott sem járó labdarúgók érkeztek – írja a delmagyar.hu.

A Szeged 2011 új igazolásai közül a legidősebb, Ulviczki Mihály is csak 27 éves lesz idén, a húszfős keret átlagéletkora pedig 22,75 év! Futó Tamás személyében a szakember is új és fiatal.

Az érkezők közül Ulviczki Mihály az őszi szezonban a Keleti-csoport éllovasánál, Szolnokon stabil játékos volt, mind a tizenöt mérkőzésen kezdőként szerepelt. A középpályás egy fegyelmezetlenség miatt kikerült a keretből, Szegeden viszont bizonyíthat. Kis Róbert is Szolnokról igazolt Szegedre, neki is akadtak fegyelmezetlenségei. A támadó középpályás ősszel 12 alkalommal lépett pályára. Borbély Bálint a Kazincbarcikától érkezett a csongrádiakhoz. A középpályás korábban Békéscsabán is szerepelt, védekezésben és támadásban is használható, jó a lövőtechnikája, hosszú keresztlabdákra képes.

Az elefántcsontparti védő, Fousseni Nganon Bamba az előző idényben a francia negyedosztályban játszott, korábban U21-válogatott volt. Atlétikusan nagyon képzett játékos, akinek a fizikai mutatói kiválók, viszont taktikailag még éretlen. A román védő, Bogdan Toca az FC Bihor Oradea után választotta a Szegedet. Fiatal kora ellenére rutinos játékosnak számít, jó a fejjátéka, technikailag képzett, védő létére gyors, a kapu előtt is feltalálja magát. Zseljko Belecsan már jó ismerőse a szegedi szurkolóknak, hiszen a KITE-Szeged NB III-as alakulatának kapusa volt.

Geiger Norbert Csepelről, az U19-es együttestől követte edzőjét Szegedre. Szélső támadó-középpályás, lendületből, ütemtelenül, váratlanul cselez. Huszár Jánost a Tisza Volánból igazolták, ügyes játékos, de megsérült, és csak nyolc-kilenc hét múlva játszhat ismét. A gyulai akadémia tagjai közül Guzsik Richárd, Rézműves Rajmund és Válent Krisztián tagja a Szeged 2011 felnőtt keretének.

Eldőlt, hogy a távozók közül a korábbi csapatkapitány, Bernáth Péter a megyei első osztályban szereplő Kiskundorozsma csapatban folytatja pályafutását.

Olvasói sztorik