Hírek

Belecsöppent az összjátékba

Fehér Krisztián kedvét és önbizalmát nem rombolta a kimaradt büntető.

Kapcsolódó cikkek

Amint arról beszámoltunk, a bajnoki és Magyar Kupa-címvédő Rába ETO a harmadik helyen végzett az ausztriai Schwechaton rendezett nemzetközi felkészülési tornán az elmúlt hétvégén. A kisalföldiek soraiban próbajátékosként szerepelt a Vasas 1988 Déli Futsal fiatal tehetsége, Fehér Krisztián. A két együttes egyébként éppen pénteken játszott egymás ellen az NB I alapszakaszában, de a húszéves játékos nem léphetett pályára, mert egy körrel korábban megkapta az ötödik sárga lapját.

A félidőben még a Vasas vezetett 4-3-ra, végül a győriek 8-4-re nyertek. A fővárosiaknak korábban volt egy ötmérkőzéses vereségsorozatuk, november 4. után legközelebb január 30-án győztek bajnoki meccsen.

– A csapat pont egy olyan periódust fogott ki, hogy akiktől többet várnak, nem voltak olyan formában, hogy ezeket a meccseket be tudjuk húzni. Sajnos egy-két kulcsjátékos még mindig gyengélkedik. Nagyobb akarással, jobb odafigyeléssel meg lehetett volna nyerni a Győr elleni meccset is. Kevesebbet edzünk, ez kiütközött a találkozón. Nagyon sajnálom, hogy pont most nem játszhattam – mondta a Rangadó.hu érdeklődésére Fehér Krisztián.

A bajnoki mérkőzés másnapján a Rába ETO küldöttsége az ausztriai Schwechatra utazott, ahol nemzetközi felkészülési tornán vett részt. A Kupagyőztesek Kupáján a magyar együttes hiába vezetett 3-0-ra a horvát Uspinjaca Zagreb ellen, a vége 3-3-as döntetlen lett, így a fináléba kerülésről a büntetőpárbaj döntött. Mindkét fél értékesítette az első öt próbálkozást, majd jött Fehér Krisztián hibája, amely a zágrábiak továbbjutását jelentette. A próbajátékos nem bánkódott sokáig, a másnapi bronzmeccsen remekül játszott, és gólt is lőtt a házigazda osztrák Stella Rosa ellen.

– Barátságosan fogadtak a győriek, jól éreztem magam a két nap során – mesélte Fehér Krisztián. – A horvátok elleni hibám nagyon zavart, ha az nincs, teljesen jól sikerült volna számomra a torna, mert úgy érzem, jól játszottam, jó formában voltam. A Rába ETO játéka persze más volt, mint amit a Vasasban megszoktam. Megpróbáltam úgy helyezkedni, hogy belecsöppenjek az összjátékba, de nem volt könnyű dolgom. Nem csak a rögzített helyzeteknél, de a mezőnyjáték során a támadásoknál sem tudtam, mikor mi következik. A sebességkülönbség szembetűnő, sokkal gyorsabban csinálnak mindent, a labdakihozatalt, a támadást, és nincsenek rossz passzok, nincsenek azok a hibák, amelyek például nálunk… Nyilván ez is az eltérő edzésszámból fakad. Mivel az átigazolási időszak már lejárt, az ügyemben nincs konkrétum, abban maradtunk, hogy nyáron visszatérünk rá, de mindenképpen pozitív volt ez a két nap, nekik is, meg nekem is.

„Meghatározó játékos lesz!”

A magyar teremlabdarúgás nagy tehetségeként tartják számon Fehér Krisztiánt, aki szerencsésnek mondhatja magát, hiszen klubja, a Vasas 1988 Déli Futsal mindenben segíti, támogatja a fejlődését és a továbblépését.
– Megkerestek minket a télen, mert amikor Győrben játszottunk, Krisztián volt talán a mezőny legjobbja – mesélte a Rangadónak a Vasas edzője, Kis János. – Már akkor mondták, lehet, hogy elvinnék. Beszéltünk is róla, mert nem zárkózunk el az ilyesmitől. Én azt nézem, hogy a játékosnak jó legyen. Abban maradtunk, hogy megnézik, és utána visszatérünk a dologra. Azt szerettem volna, hogy olyan szakmai feltételek jöjjenek létre, hogy nyugodtan elengedhessem, és ez most teljesült a spanyol edző, Marco Antonio Angulo Lopez szerződtetésével, akit nagyra tartok. Krisztián a legnagyobb értékünk, ő a magyar futsal meghatározó játékosa lesz hamarosan. Ugyanezt mondtam Harnisch Ákos, Dróth Zoltán, Lódi Tamás és Gyurcsányi Zsolt esetében is, és ezt érzem most is. Más kérdés, hogy ezt a válogatottnál nem látják, de Győrben legalább felfigyeltek rá. Mi elsősorban a játékos érdekét nézzük, és nem a klub érdekét. Minimális pénzt kérünk érte, de annak a nagy része is az övé lesz. Neki most már olyan játékosok között kellene játszania, akiktől tanulhat. Nem véletlen, hogy az osztrák tóra előtt megkértem néhány csapattársát, korábbi tanítványaimat, hogy segítsék őt.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik