Hírek

Harmadik helyen végzett a Győr

A Rába ETO teremlabdarúgó-csapata a harmadik helyen végzett az ausztriai Schwechaton rendezett felkészülési tornán.

Kapcsolódó cikkek

Péntek este 8-4-re nyertek a győriek a Vasas 1988 Déli Futsal otthonában, bajnoki meccsen, másnap pedig elutaztak Ausztriába, a Kupagyőztesek Kupája névre keresztelt tornára.

A szombati ellenfél a horvát kupagyőztes Uspinjaca Zagrab volt. Az ETO kapuját a próbajátékon résztvevő tehetséges fiatal játékos, Tombácz Róbert védte, aki jelenleg az UTC Junior Sport játékosa. Rajta kívül még egy fiatal játékos mutathatta meg tudását, a Vasas jelenleg legnagyobb ígérete, Fehér Krisztián. Mindketten egyesületük engedélyével vettek részt a tornán – írja a győriek honlapja.

A pénteki bajnokin kiválóan játszó Hugo Ramada Martins nem léphet pályára, mert a bokájára kapott rúgás nem jött rendbe, így nem tudta vállalni a játékot.

A magyar csapat fölényével indult a találkozó, és a szünetben már 2-0-ra vezetett a Rába ETO. A folytatásban újabb gólt szerzett a győri együttes, de a játékosok elkezdtek fáradni. Szépítettek, majd két tízméteres büntetővel egyenlítettek a horvátok, és már csak négy perc maradt a végéig (3-3). Vészkapus-játékra állt át a Rába, de a rendes játékidőben már nem esett több gól, a büntetőpárbajt Fehér Krisztián hibája miatt a zágrábiak nyerték (5-6), így ők jutottak tovább.

A másik meccsen a cseh Era-Pack Chrudim 6-1-re legyőzte a házigazda Stella Rosa csapatát, így a Győr az osztrákokkal mérkőzött a harmadik helyért.

Hugo Ramada Martins sérülése nem javult, tehát ezen a meccsen sem játszhatott. A félidőben most is 2-0-ra vezettek a magyarok, és a szünet után megszületett a harmadik gól, de most nem egyenlített az ellenfél, mivel az ETO fiatal játékosai remek időszakot produkáltak, és végül 8-2-re győztek!

A tornát az Era-Pack Chrudim nyerte, mert a döntőben 3:2-re legyőzte a Zágrábot.

Olvasói sztorik