Hírek

Simon Ádám fél évig a Bari játékosa

Miután a Palermo vezetősége hétfőn megállapodott a Bari elöljáróival Simon Ádám kölcsönadásáról, a játékos ma írta alá a nyárig szóló szerződését.

Kapcsolódó cikkek

Simon és menedzsere számára óriási rohanással telt az elmúlt két nap, de egy klubváltás már csak ilyen. Hétfőn délután Filipovics Vladan menedzser, a Palermo képviselője, valamint a Bari illetékese a milánói játékosbörzén állapodott meg a magyar játékos kölcsönadásáról.

– A megegyezést követően visszarepültem Palermóba, már éjfél is elmúlt, mire hazaértem – mesélte Simon Ádám. – Pakoltam, aztán egy kis pihenést követően reggel folytattam az intézkedést: elhoztam az edzőközpontból a futballcipőt, rendeztem a rezsiköltséget, majd kiköltöztem a lakásból és mentem a reptérre, mert a papírokat Milánóban írjuk alá a Bari igazgatójával. Ez már csak formalitás, ezt követően rögvest utazom is tovább Bariba, ahol holnap már edzésre jelentkezem. Ami magát a klubcserét illeti: tisztában voltam azzal, hogy kölcsönad a csapat, a Palermo remek viszonyban van a Barival, és mivel egyesületem Olaszországon belül akart csak engedni, hogy szem előtt maradjak, kézenfekvő volt a Serie B-s ajánlat. Mit mondjak, nem ideális az, amikor a játékos új közegbe kerül, senki sem tud ahhoz hozzászokni, hogy idegenek között azonnal teljesítenie kell, de nem izgulok, elfogadom a szituációt.

Simon mindenképpen megpróbálja kihasználni ezt a lehetőséget, hiszen meglátása szerint pályafutása talán legfontosabb féléve előtt áll!

– Nekem most az a feladatom, hogy a tőlem telhető legtöbbet s legjobbat adjam, és ha számítanak rám, ragadjam meg a pillanatot – közölte a magyar játékos. – A Palermónál töltött időszak elején ugyebár megsérültem, a felépülésem után háromszor ülhettem a kispadon, de pályára csak a Primavera-együttesben léptem. Szóval ismeretlenként érkezem Bariba, de remélem, a következő hónapok során megmutatom, mi van bennem, és akkor a Palermónál is megkapom majd az esélyt. Az olasz foci a taktikáról híres, ahhoz pedig, hogy valaki fegyelmezetten végrehajtsa az utasításokat, tökéletes nyelvtudás szükséges. Most már jól megy az olasz, és szerencsére Palermóban sem helyiek vettek körül, mert a szicíliai akcentussal nem mennék sokra, az a tájszólás számomra is érthetetlen.

A Bari jelenleg 13. a tabellán, ami Simon helyzetét illetően azért sem hátrány, mert ki tudja, ha egy feljutásra álló együttesbe kerül, elképzelhető, hogy nem tudja beverekedni magát a kezdőbe, és akkor a kölcsönadás nem szolgálja a fejlődését.

Olvasói sztorik