Hírek

Két felkészülési sorozat is beindul Egerben

Nem szokatlan jelenség az utóbbi esztendőkben, hogy folyamatosan pattog a labda az egri Felsővárosi Sporttelep műfüves pályáján.

Kapcsolódó cikkek

A környékbeli csapatok mellett távolabbról is érkeznek együttesek edzőmeccseket játszani. Szerdától két felkészülési sorozat veszi kezdetét. Összesen 12 csapat tornarendszerben vívja összecsapásait egy hónapon keresztül. A kezdeményezés élén Vojtekovszki Csaba, az Egri FC edzője áll, a lebonyolításban pedig a létesítmény üzemeltetője az Egri Városi Sportiskola is partnernek bizonyult.

Az egyik tornát NB-s csapatok (Egri FC, Kazincbarcika, Putnok, Felsőtárkány, Gyöngyös, Hatvan) részvételével bonyolítják le, míg a másik mérkőzés-sorozatban öt megyei első osztályú alakulat (Heves, Maklár, Verpelét, Egerszalók, Füzesabony) mellett az Egri FC U19-együttese lesz érdekelt – írja az agriasport.hu.

Egyetlen kérdőjel van a lebonyolítással kapcsolatban, mégpedig a játékvezetés. A központosítás miatt már nem működik a korábbról megszokott rendszer, miszerint a sípmesterek – saját felkészülésüket is elősegítve – levezetik az edzőmeccseket. Most az MLSZ Játékvezetői Bizottságának írásbeli engedélyére várnak azok a sporttársak, akik részt kívánnának venni a szerdán startoló sorozatokban. Legrosszabb esetben az is előfordulhat, hogy kényszer játékvezetők (edző, klubvezető, szertáros, szurkoló) fújják majd a sípot.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik