Hírek

Varga Roland az ETO-ba szerződött

Három és féléves szerződést kötött Varga Rolanddal a Győri ETO FC.

Kapcsolódó cikkek

Klement Tibor, a győriek ügyvezetője a klub csütörtöki sajtótájékoztatóján azt mondta, bár Varga Rolandot megvásárolták a Bresciától, az olasz klubnak az idén, illetve a jövő nyáron opciós joga van a támadó visszavásárlására. Nagyon tehetséges játékosnak tartják, és remélik, hogy olyan teljesítményt nyújt a kisalföldieknél, amely után a Brescia élni kíván az opciójával.

Varga Roland 2009-ben tagja volt a világbajnoki bronzérmes magyar U20-válogatottnak.

A sajtótájékoztatón Klement elmondta, hogy a Győri ETO FC a napokban megkapta az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) Fellebbviteli Bizottsága írásbeli indoklását arról, hogy a klubot miért zárta ki három helyett két évre – maximum egy részvételre – az európai kupasorozatokból. A grémium ugyanakkor helybenhagyta a korábban, a 2011. júniusi döntéskor kiszabott 50 ezer eurós pénzbírságot – írja az MTI.

– A dokumentum kézhezvételétől számítva tíz napon belül lehet beadni a fellebbezést a lausanne-i Sportdöntőbírósághoz, a CAS-hoz. Jövő kedden a Magyar Labdarúgó Szövetségben találkozunk jogi képviselőnkkel, a spanyol Juan Perez Crespóval, és közösen kidolgozzuk a részletes indoklás főbb elemeit. Ebben kérjük majd az ítélet végrehajtásának felfüggesztését, a soronkívüliséget, a kitiltás és a pénzbüntetés megváltoztatását. Bízunk benne, hogy ezúttal a jog és az igazság jut érvényre egy európai testület belső szabályozásával szemben – mondta Klement Tibor.

Az UEFA fegyelmi bizottsága szerint a magyar együttes úgy játszott az Európa Liga 2010–11-es selejtezőjének első, második, harmadik és negyedik fordulójában, hogy nem felelt meg mindenben az UEFA licenckövetelményeinek. A testület úgy vélte, a 2009. december 31-én lejárt tartozási kötelezettségének a Győri ETO FC nem tett eleget. A klub álláspontja viszont az, hogy észt játékosa, Jarmo Ahjupera vételárának maradékát, ötvenezer eurót addig nem fizethette ki, amíg a futballista korábbi egyesülete nem állított ki számlát róla. Klement korábban azt mondta az MTI-nek, hogy a számla 2010. augusztus 16-án érkezett meg Győrbe, és azután ki is egyenlítették a tartozást.

Olvasói sztorik