Bizonyítanának a csatárok!

Mindkét fél betalálhat a San Siróban! A Valencia előnyt szerez a tartományi derbin!

Inter-Genoa Mindkét fél betalál: IGEN!

Meglepetést szimatolunk a San Siróban! Az az érzésünk, hogy a vendégek is betalálnak majd, és mivel az Inter is eredményes lesz legalább egyszer, így a gólváltásos opciót javasoljuk megtenni!
Szögezzük le nyomban, hogy az olasz kupa közel sem örvend olyan nagy népszerűségnek, mint mondjuk a német, vagy az angol sorozat, sőt, olykor az volt az érzésünk az elmúlt esztendőkben, hogy a gárdák egy részének mintha púp lenne a hátán ez a kiírás…
De nézzük, miért is várunk gólváltást a találkozótól! Az Inter szárnyal, Ranieri mester vezetésével a gárda már feljött az 5. helyre, a listavezető Juvéval szemben már csak 6 pont a hátránya. Mottáék nemcsak látványosan, hanem eredményesen is futballoznak, december 10-e óta hat mérkőzésen nyert zsinórban! A legédesebb győzelmet minden bizonnyal a legutóbbi fordulóban húzták be a kék-feketék: a Milan ellen “idegenben” sikerült 1-0-ra diadalmaskodniuk!

A támadóalakzat egyre jobb formát mutat, Forlan is pályára léphetett már, és akkor még ott van a régi önmagát idéző Milito, valamint a mindig gólképes Pazzini! Ilyen csatársor bárki ellen képes betalálni! És szerintünk a Genoa sem kivétel!
Az addig okés, hogy a hazaiak jegyeznek legalább egy találatot, no de mi azt feltételezzük, hogy a piros-kékek is eredményesek lesznek! A Genoa Malesani mesterrel kezdte a szezont, ám a sorozatos gyenge teljesítmények után a nápolyi hatost követően telt be a pohár a klubvezetésnél: Malesani ment, Marino jött, és bár első mérkőzésén csúnyán megégett a brigád Szardínián (Cagliari 3-0), a múlt hétvégén Rossiék hátrányból fordítva verték az élcsapatnak számító Udinesét (3-2). Biondiniék végre kiszolgálták a közönséget, amelyért roppant hálás is volt a Luigi Ferraris-ban helyet foglaló mintegy 20 ezer drukker!
És akkor emlékezzünk meg Gilardinóról is, ako nagy reményekkel érkezett a kikötővárosba! A csatár meccshiánnyal küszködik, így Marino mester minden bizonnyal a kezdőbe jelöli a válogatott támadót!
Az elmúlt években nem sok babér termett a Ganoának az Inter vendégeként. Ám egy, sőt, előfordult, hogy két gólra azért futotta erejéből!
Most is ezt érezzük. Azt gondoljuk, hogy ez a kilencven perc nem a védekezésről szól majd. Húzzuk be a mindkét fél betalál opciót!

Valencia-Levante 1!

A tartományi rangadón a hazaiak szereznek előnyt!
Csalódott csapatok csapnak össze a Király Kupa negyeddöntőjében: mindkét alakulat kikapott ugyanis a hétvégén…

Kezdjük Unai Emery együttesével, amely stabilizálhatta volna pozícióját a 3. helyen, épp aktuális riválisával szemben. A Mestallában eddig nem muzsikáltak rosszul Albáék, hiszen a Real Sociedad ellen elszenvedett vereséget megelőzően 6-2-1-es sort tudott felmutatni (csak a Real vitte el a három pontot). Aztán jött a múlt szombat, és a Soldadót nélkülöző hazaiak nem bírtak Xabi Prietoékkal.
A fehér-feketék eddig a Cadiz és a Sevilla testén át jutottak el a negyeddöntőig. Mindkétszer úgy nyerte meg a hazai meccsét a Valencia, hogy még gólt sem kapott. És azért Adurizékat tartjuk annyira jó kis brigádnak, hogy a leszálló ágban lévő Levante ellen is diadalt arasson a Mestallában!
Mert szerintünk az idei meglepetéscsapat, a Levante kisebb gödörbe került. A bajnokságban eleinte parádézó alakulat ugyan még őrzi 4. helyét a bajnokságban, de a formája már nem az igazi. Legutóbbi 9 fellépésén mindösszesen 7 pontig jutottak Juanfranék, idegenben pedig elbukták mind az öt mérkőzésüket! Ebben a periódusban a liga második leggyengébb formáját mutatták, náluk csak a Zaragoza teljesített gyengébben.
A kupában tartja magát magát a piros-kék egység, előbb a Deport, majd az Alcoront ejtették ki Juan Ignacio Martinez tanítványai. Igen ám, de mindkét túrájukat elbukták! A Riazorban 3-1-re, míg az Alcoron vendégeként 2-1-re szenvedett vereséget.
A szimpatikus kiscsapat szerintünk nem kászálódik ki a hullámvölgyből, és a túráján ismét vereséget szenved. A tartományi rangadó mindig kiemelt jelentőséggel bír, és bizony a Valencia már viszonylag rég nem verte meg a Levantét a Mestallában. Itt az idő az újabb sikerre! Húzzuk be bátran a hazai győzelmet!

Címkék: