Hírek

Minden eredmény a Győrnek kedvez

A Berettyóújfalu kis-, az Aramis nagykülönbségű vereséget szenvedett a teremlabdarúgó-bajnokság 12. fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

Teremlabdarúgó NB I, alapszakasz, 12. forduló
Rába ETO – Rubeola FC Csömör 3-2 (2-2)
Győr, 800 néző. Játékvezetők: Kömpf, Futó, Kovács P.
ETO: Balázs Z. – Al-Ioani, Lódi, Gyurcsányi, Dróth. Csere: Dobre, Csopaki, Harnisch, Bárdosi, Szeghy, Czeglédi, Németh T. (kapus). Edző: Marcos Angulo
Csömör: Molnár L. – Tősér, Tihanyi, Horváth B., Dénes. Csere: Bognár Gy., Smeló, Varga Cs., Szabó Sz., Vadászi, Kurucz, Nagy Z. (kapus). Edző: Takó Csaba
Gólszerzők: Lódi (16., 27.), Dróth (büntetőből, 17.), illetve Tősér (7.), Vadászi (15.)

Hétfő este a 12. forduló mérkőzéseivel folytatódott a teremlabdarúgó-bajnokság alapszakasza!

A címvédő Rába ETO nagyjából 800 néző előtt lépett pályára odahaza, a Magvassy Mihály Sportcsarnokban. Ezen a meccsen mutatkozott be az új spanyol vezetőedző, Marcos Angulo a győri csapat kispadján.

A portugál légiós, Hugo Ramada Martins nem állhatott a tréner rendelkezésére, mert a játékengedélye nem érkezett meg a cseh szövetségtől. A Csömör elleni találkozó győri helyzetekkel kezdődött, de ezek rendre kimaradtak, és ez megbosszulta magát, mert egy kontratámadás végén vezetést szerzett a vendégcsapat, Tősér találatával. A gól után még magasabb fokozatra kapcsolt a magyar bajnok, és sorra alakította ki a helyzeteket, de ezeket ugyanazzal a lendülettel ki is hagyta, vagy Molnár kapus védett bravúrral. Egyre görcsösebbé vált az ETO játéka, de még így is rengeteg helyzet nyílt a hazaiak előtt, de a meccs ezen szakaszában semmi sem sikerült a győrieknek. Egy kósza kontra végén 2-0-ra alakította az állást a Rubeola – tudósít a kisalföldiek honlapja.

Angulo edző rögtön időt kért, és kifejezetten higgadtan magyarázott. Úgy nézett ki, az időkérés megtette hatását, hiszen egy szép támadás végén Lódi Tamás higgadtan helyezett a hálóba. Felpörögtek az események, az ETO begyűjtötte ötödik hibáját, és a Csömör foggal-körömmel védekezve őrizte előnyét. Pontos összjáték végén Al-Ioani tört kapura, de a vendégek hálóőre a hatoson belül szabálytalanul akadályozta meg a gólszerzésben, aminek piros lap lett a következménye. Nagy Zoltán állt a csömöri kapuba, és megpróbálta védeni a hatméterest, de Dróth Zoltán irgalmatlan erővel vágta a labdát a sarokba. 2-2-t mutatott az eredményjelző, egyenlített az ETO. Az eredmény már nem változott, döntetlennel vonultak pihenőre a csapatok.

A második félidő úgy folytatódott, ahogy az első abbamaradt, győri helyzetek sokaságával. De Nagy Zoltánon nem lehetett kifogni. A rutinos kapus szinte megbabonázta az ETO támadóit, minden lövés elhalt a kapuson, de ha a labda túljutott volna rajta, akkor a szerencse segítette, így nem lett gól a helyzetekből. Az ETO továbbra is nyomás alatt tartotta ellenfelét, és ennek meg is lett az eredménye. Lódi Tamás lövése utat talált a Csömör kapujába, és a győriek átvették a vezetést, mint később kiderült, ezzel a győztes góllal. A mérkőzés hátralévő részében az ETO okosan tartotta a labdát, és az ellenfél öt a négy elleni játékát is biztosan levédekezte. Még az újdonsült apuka, Balázs Zoltán szerezhetett volna gólt, de kísérlete pár centire elkerülte a kaput.

A mérkőzés lefújása után joggal tapsolta meg a lelkes szurkolótábor a győri fiúkat, mert egy változatos, rengeteg helyzetet és kemény küzdelmet hozó mérkőzésen vesztett helyzetből fordított a kétszeres magyar bajnok. A mérkőzés után derült ki, hogy milyen sokat ér ez a győzelem, mert a riválisok egyaránt vereséget szenvedtek. Így az ETO újra a tabella élére állt a vesztett pontok tekintetében.

Marcus Angulo, az ETO edzője: – Egész héten keményen dolgoztak a fiúk, sok volt az új információ, a védekezésünkkel nem is voltam elégedett, és a helyzetkihasználásunk is hagyott kívánnivalót maga után. De a győzelem a legfontosabb, és ehhez gratulálok a csapat minden tagjának. Ha meglesz a kellő összeszokottság az edző és a csapat között, sok örömet fogunk még szerezni a szurkolóknak.

További eredmények
UTC Junior Sport – Colorspectrum Aramis 7-2 (4-1)
Gólszerzők: Hegyesi (9.), Tóth A. (13., 28., 29.), Juhász (16., 30.), Trucz (18.), illetve Sivák P. (16., 39.)
Mezei-Vill FC Berettyóújfalu – Gödöllői Bikák 2-3 (1-1)
Gólszerzők: Nagy T. (12.), Rábl (26.), illetve Nagy R. (15.), Schrancz (31.), Baranyai (40.)
Admiral-Haladás VSE – Vasas 1988 Déli Futsal 7-2 (3-0)
Gólszerzők: Jáger (7., 40.), Czeglédi (14.), Németh P. (20., 30.), Halmos (23.), Egle (40.), illetve Veres (29.), ifj. Füzy Zs. (29.)
DEAC Armada Futsal Club – Üllő FC Cső-Montage 7-4 (5-0)
Gólszerzők: Berecz (11., 11., 19.), Siska (13.), Nagy Zs. (18)., Domokos (28.), Ghete (38.), illetve Szalay (22.), Magyar (24.), Krizbai (24.), Simon Zs. (27.)
MAFC-BME-Docler Akadémia – Nagykáta SE Futsal Káta-GSM 3-1 (0-1)
Gólszerzők: Gál (24.), Kertész Gergő (26.), Sipos (40.), illetve Szabó Z. (öngól, 3.)
Az állás
1. MVFC Berettyóújfalu 25 pont (64-34)
2. Rába ETO 25 pont (57-28, 11 mérkőzés)
3. Colorspectrum Aramis 25 pont (65-45)
4. DEAC Armada 22 pont
5. Gödöllői Bikák 21 pont (11 mérkőzés)
6. Admirál-Haladás VSE 20 pont
7. Vasas 1988 Déli Futsal 18 pont
8. UTC Junior Sport 16 pont
9. MAFC-BME-Docler Akadémia 11 pont
10. Üllő FC Cső-Montage 10 pont
11. Rubeola FC Csömör 8 pont
12. Nagykáta SE 4 pont
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik