Hírek

Megerősített kerettel készül az Újpest

Hétfőn nekivágott a felkészülésnek az élvonal tízedik helyén álló Újpest FC.

Kapcsolódó cikkek

Többek között már a listavezető Debrecentől érkezett Fodor Marcell is ott volt az első edzésen – írja az MTI.

Roderick Duchatelet klubelnök a csapat évadnyitó sajtótájékoztatóján számolt be hivatalosan a keretben történt változásokról, így a szerb Nikon Jevtics és a belga Nikolas Proesmans érkezéséről.

A belga tulajdonos elsősorban a nyugodt körülmények megteremtését, illetve a biztos bennmaradást nevezte fő célnak a tavaszi szezonra, valamint azt, hogy a kupában minél messzebb jusson az együttes, amelynek a gerincét alkotó futballistáival hosszú távú szerződést írtak alá a közelmúltban.

Rajczi Péter (2013. 12. 31.)
Balajcza Szabolcs (2014. 06. 30.)
Takács Zoltán (2014. 06. 30.)
Vermes Krisztián (2013. 06. 30.)
Barczi Dávid (2013. 12. 31.)
Litauszki Róbert (2014. 06. 30.)
Remili Mohamed (2013. 12. 31.)
Szabó Bence (2014. 06. 30.)
Banai Balázs (2013. 06. 30.)
Banai Dávid (2013. 06. 30.)

Duchatelet hangsúlyozta, hogy hosszú távon tervez a csapatnál, ezt bizonyítják az új megállapodások, valamint azt is megemlítette, hogy a téli átigazolási szezonban még történhetnek egyéb változások is a csapatnál. Jelenleg egy finn csatár, Aleksandr Kokko szerepel próbajátékon Újpesten.

Zoran Szpisljak vezetőedző elmondta, örül az érkező játékosoknak, mint ahogy az új pályaedző, a belga Marc Leliévre csatlakozásának is. A csapat előtt álló időszakkal kapcsolatban az emelte ki, hogy Újpesten, majd Telkiben fog készülni a gárda, amely egy törökországi edzőtáborozásra is elutazik. A tréner jelezte, számára az a legfontosabb, hogy maximálisan ki tudja használni a bajnoki rajt előtti időt a játékosokkal, s tökéletesen felkészültek legyenek már az első tétmérkőzésre.

Az Újpest FC továbbá rendezte minden korábbi kötelezettségét a NAV, a játékosok és edzők, a beszállítók, és a Szusza Ferenc Stadion üzemeltetője felé is.

Ki az a Nikolas Proesmans?
Az Újpest FC 2016 júniusáig érvényes szerződést kötött a 19 éves futballistával, akinek játékjogát a magyar klub megvette a belga első osztályú Saint-Truidentől. Proesmans posztja középső középpályás, a St. Truiden ifjúsági csapatától került fel az első keretbe 2010 nyarán. Az előző bajnokságban – a rájátszással együtt – összesen hat első osztályú találkozón játszott és egy gólt szerzett.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik