Hírek

Állítólag egy eurót fizetett az FTC a focicsapatért

Az anyaegyesület hónapokig tartó egyeztetések után hivatalosan is visszavásárolta Kevin McCabe-től az FTC Labdarúgó Zrt. részvényeit.

Kapcsolódó cikkek

A Blikk információi szerint az FTC mindezt 1 euróért tette meg, így 99,9 százalékos tulajdonosa lett a csapatnak. A stadion szintén magyar tulajdonba került, miután az állam ötmilliárd forintért megvette a 6+2 hektáros területét az angol üzletembertől.

A szerződéseket szerdán írták alá. McCabe cége 2008. február 13-án nyert az állam által kiírt pályázaton, a feltételeket azonban csak részben teljesítette, az ígért új stadion nem épült fel, a régi felújítása pedig nem készült el. Az üzletember saját bevallása szerint három év alatt több mint kilencmilliárd forintot költött az ingatlan megvásárlására, és a labdarúgócsapat fenntartására, s mivel a bevétele minimális volt, idén februárban úgy döntött, nem költ többet, eladja a részvényeket és az ingatlant.

Kubatov Gábor, az FTC új elnöke megválasztásakor megígérte, mindent megtesz, hogy rend legyen nem csak a klubban, hanem a focicsapat körül is. Folyamatosan érkeztek a tőkeerős támogatók, s immáron ismét magyar kézben van az NB I kilencedik helyén álló együttes. Három év után ismét állami tulajdonban van az FTC-pálya, az éves 180-200 milliós fenntartási költséget viszont a klubnak kell állnia.

A szerdán megköttetett üzlet a Ferencváros számára zárult pozitívan, hiszen McCabe több mint négymilliárd forintot bukott a Fradin, igaz, 600 millió forintos adósságot azért hagyott maga után.

Olvasói sztorik