Hírek

Az FTC visszavette a gazdasági társaságot

A Ferencvárosi Torna Club szerdán visszavásárolta az FTC Labdarúgó Zrt. részvényeinek 99 százalékát az angol tulajdonostól.

Kapcsolódó cikkek

Az FTC március óta rendelkezett a futballt irányító cég menedzsmentjogaival, de a részvényesi jogokat, mint tulajdonos, csak szerdától gyakorolhatja – 2008 után – ismét. Mostantól a futball is az anyaklub egyik szakosztályaként, önálló gazdasági társaságként működik majd tovább. Szerdán az FTC elnöksége egyhangúlag megerősítette posztján Orosz Pált, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatóját.

A részvényvásárlással lezárult az a folyamat, amelynek eredményeképpen a labdarúgás teljes mértékben visszakerült az FTC égisze alá – áll a tájékoztatóban, amely ugyanakkor nem terjedt ki a pénzügyi vonatkozásra. E tekintetben egyelőre szóbeli kiegészítés sem történt az MTI érdeklődésére.

Az ügy előzményeként pénteken derült ki a Magyar Közlönyből, hogy az állam ötmilliárd forintért visszavásárolja – még az idén – az Üllői út, Könyves Kálmán körút találkozásánál lévő FTC-ingatlant a tulajdonos Kevin McCabe-től.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik