Skót mix!

A hegylakóknál még pattog ma is a labda. Zolika barátunk a sportfogadásról osztotta meg véleményét - karácsonyi hangulatban. Kedves sporttársak, mindenkinek nagyon boldog karácsonyt kívánunk!

Inverness-Aberdeen 2(x)!

Nem rossz a vendégek szorzója! A hazaiak nincsenek jó szériában, és nem is félelmetes erődítmény a stadionjuk. A piros-fehérek viszont egyre jobban elkapják a fonalat, és – csak úgy, mint az elmúlt években többször is – elhozhatják mindhárom pontot Északról!

St. Mirren-Rangers 2!

Bár ma jön a Jézuska, nem hiszünk a csodában, ha a skót futballról van szó! 🙂 Nem rossz a hazai egység, ám a csőszöknek muszáj nyerniük, hogy tartsák négy pontos előnyüket az ősi riválissal szemben. Nyernek a protestánsok!

Hearts-Motherwell 1(x)!

Az idei meglepetéscsapat látogat a bordókhoz, ám az az érzésünk, hogy a vendégségben brillírozó (7-1-1) sárga-pirosak ma legfeljebb egy pontra lesznek jók. Érdekesség, hogy a Hearts még nem ikszelt saját közönsége előtt… A hazaiaknak szavazunk bizalmat, egy x-szel megtámogatva a tippet.

Celtic-Kilmarnock 1!

Nyernek a katolikusok, a rivális ugyan erős középcsapat, de a zöldek nem tehetik meg, hogy pontot veszítsenek. Nagy hátrányt kellett ledolgozniuk a hazaiaknak, és most már csak négy pont a rivális előnye. Otthon erősek a fiúk, a Kilmarnock pedig gyenge túrázó. Nem borul a papírforma!

Dundee United-Hibernian 1(x)!

Két kiscsapat között a hazai pálya előnye dönthet. A Dundee mellett az szólhat, hogy mnden pontra égetően szüksége van a felsőházba jutáshoz. Ugyanakkor a vendégeknek egyre melegebb a pite. Épp annyi pontja van, mint a kieső helyen tanyázó Dunfermlinének. Motivációval nem lehet baj, sokkal inkább játéktudással. A hazaiak felé húz a szívünk, nem ma támadnak fel a zöldek!

Dunfermlnie-St. Johnston +2,5!

A sereghajtó, otthon még nyeretlen hazai alakulathoz a 4. helyezet látogat. Az újonc nehéz helyzetben van, nincs jó formában, elsősorban a védelme gyengesége miatt tart ott, ahol tart. Már 40-szer kapituláltak! A St. Johnston jól tolja az idén, különösen idegenben (4-4-1). Az elmúlt esztendőkben rendre a vendégek diadalmaskodtak. Most is erre van a legnagyobb esély, ugyanakkor valamiért gólokat is érzünk.

Kedves Blogtársak!

Így év vége közeledtével az ember átgondolja, hogy milyen is volt a mögöttünk hagyott esztendő. Mivel sportfogadással foglalkozó honlapról van szó, ezért megpróbálom ebben a témában összegyűjteni gondolataimat.
Van annak már öt éve is, hogy elkezdtem sportfogadással, tippmixel foglalkozni. Emlékszem a legelső szelvényemre, ami négy döncit tartalmazott. Természetesen egyik meccs sem lett X. Azt a szelvényt is csak azért raktam meg, mert az akkori Sportfogadás írta. Semmi más indok nem szólt a szelvény ellen és mellett. Azóta több-kevesebb sikerrel vettem a sportfogadás rögös útját. Inkább kevesebb, mint több.
Minden nap néztem a tippoldalakat, táblázatokat, forma, gólarány, stb. Igazából egy nagyobb nyertes szelvényem volt, amikor 9105 Ft-ot nyertem és a szelvény az iwiw oldalamon is megtalálható. Akkor büszkeség töltött el, hiszen addig a napig csak pár száz forintot sikerült a szelvényekkel nyernem.
Aztán nagyon hamar ismét a földön találtam magam. A tippjeim nem jöttek, én pedig vissza szerettem volna nyerni az elvesztett forintjaimat. Tanácsot kértem eglerandrew sporttárstól, aki épp akkor nyerte meg a tutikapitány által meghirdetett tippversenyt. Azt a tanácsot kaptam, hogy legyek türelmes, ne siessem el a dolgot, és ne az legyen a célom, hogy visszaszerezzem a feladott pénzt. Nem jó a sok meccs egy szelvényen, inkább 2-3 biztosabb tipp.
Megfogadtam a tanácsát. Pár napig működött is, de aztán egy idő után nem jöttek a biztosnak tűnő tippek sem. Visszaestem a csapdába és üldöztem a pénzemet. Utána megtanultam, hogy az a fix, amit már lejátszottak.
Kezdtem nagyobb téttel játszani, 1000-2000Ft, de a kis szorzós ír bajnokság kibabrált velem, nem is egyszer.
Az utóbbi időben csak forma alapján állítottam össze tippjeimet. Nem figyeltem a szorzókat, a helyezéseket. Egy-egy nagyobb szorzó be is jött, csak az a baj, hogy volt ott más meccs is, ami nem épp a tippem szerint alakult. Hiába játszottam meg a héten az olasz rangadót döntetlenre (Udinese-Juventus 0-0), ha a Lille hazai pályán a 94. percben kapott góllal 4-4-es döntetlent játszik a Nice csapatával. Ennek a gólnak „köszönhetően”, nem kellett azon agyalnom, mire is költsem a 27980Ft lehetséges nyereményt.
Vagy ha a Mönchengladbach két hete legyőzi a Dortmundot, boldog lettem volna a 36000Ft-mal. Tegnap, az angol rangadót hazaira tettem. A Tottenham nagyon jó otthon, a Chelsea pedig már nem az a Chelsea, mint régen. Gondoltam, behúzza a Tott. Hát nem. 12125Ft-ot nem nyertem. Pedig jól jött volna a nyeremények, így ünnepek előtt.
Ahogy ma reggel megláttam az angol végeredményt, megfogadtam, hogy befejezem. Nem játszok többet. Sok volt a csalódás. Nem idegeskedek többet, hogy „megint egy meccs”.
És az idegeskedés sajnos nem csak a játékban mutatkozott meg. Türelmetlen, feszült voltam a családommal, ami problémákat szült. Sok pénzem ráment a játékra. De a család az első és mindenek előtt!

Persze az oldalt továbbra is látogatom, ha kell, elmondom a véleményemet, mert jó a közösség.

Köszönöm, hogy elolvastátok a bejegyzésemet, és mindenkinek kellemes ünnepeket és nyereményekben gazdag, boldog új évet kívánok.

Üdvözlettel: Zolika

Andrew barátunk pedig az Oroszlánok sikerét várja Szenteste

Detroit Lions – San Diego Chargers, 1 @ 1.76

Amerikai futball: USA – NFL

Dátum: 2011-12-24 22:05 CET

Fogadóiroda: bet365
Amerikában a csapatok Karácsonykor sem állnak le, sőt… Még csak most lendülnek bele a csapatok az amerikai futball idei szezonjába! Az általam választott találkozón a San Diego csapata látogat Detroitba.

A Lions idén meglehetősen kiegyensúlyozottan teljesít: 14. meccset követően a National Futball csoport 4. helyén áll 9 sikerrel (1-t hosszabbítás után értek el) és 5 vereséggel. Az NFC Nyugati csoportjában csak a Green Bay Packers előzi meg őket, ami nem is csoda: nem valószínű hogy sokan képesek lesznek megállítani a Packers-t idén! A Lions odahaza kicsivel gyengébben muzsikál, mint idegenben: saját közönsége előtt 4-3 mérleget produkálnak. A nagyobb nevű csapatoktól rendre vereséget szenvednek, míg a kisebb gárdákat megverik. Idén a Lions esetén meghatározó, hogy milyen napot fog ki Calvin Johnson, aki már 14 TD-nál és több mint 1300 yard felett jár. Emellett Pettigrew és Burleson játéka lehet érdekes.

A vendég a feltámadásban lévő San Diego gárdája. Érdekes, hogy a Chargers általában gyengén kezdi a szezont, majd mikor már szorul a hurok, akkor megembereli magát. Hát idén sem produkál mást a gárda: kikapnak a Denver Broncos-tól odahaza, ugyanakkor képesek megverni a Jacksonville-t, vagy épp a Buffalo csapatát is. Nos, jelenleg az American Football csoport 8. helyén tanyáznak. 7 győzelem mellett 5 vereség szerepel, valamint 2 meccsük csak hosszabbítás után dőlt el, mindkettőt el is veszítették. Gyakran nincsenek ott fejben a srácok a pályán már a meccs végén, hiszen a Broncos elleni hazai meccsüket simán hozhatták volna… Ehhez képes a Broncos egy mezőnygóllal egyenlített, majd a hosszabbításban a San Diego ismét győzhetett volna, ha sikerült belőniük a mezőnygólt az utolsó előtti percben. Nos, nem sikerült, a Broncos pedig nem hibázott pár másodperccel a vége előtt, így 13:16 arányban kikaptak. Ezt csak azért mondom, hogy lássa mindenki: a Chargers nem egy verhetetlen csapat, sőt… Kiélezett helyzeteket gyakorlatilag képtelen megnyerni a gárda. A San Diegoban egyébként Vincent Jackson 8 TD-nél és kicsivel több mint 1000 yard-nál jár, mellette pedig Ryan Mathews lehet még veszélyes a maga eddigi 6 TD-jével.
Nos, érdekes lesz a ma esti összecsapás: a San Diego küzd a playoff-ba kerülésért, de ez ilyen hullámvölgyekkel nem lehetséges szerintem. A két csapat legutóbbi meccse még 2007-re datálódik, akkor a Cahrgers odahaza 51:14-re kiütötte a Lions-t. 2003-ban pedig Detroitban 14:7 arányban nyert a San Diego.
A Lions sokkal kiegyensúlyozottabb és jobb erőkből álló csapatnak tűnik idén. Szerintem ma a Detroit behúzza ezt a szoros meccset!

Címkék: