Foci vb 2014

Júlio César elköszönt

A hollandok elleni 3-0-s vereséggel búcsúzott a 87-szeres brazil válogatott kapus.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A hazai szurkolók számára elkeserítően zárult a brazíliai világbajnokság: csapatuk egészen az elődöntőig veretlenül menetelt, azonban a legjobb négy között előbb a németektől 7-1-re, majd a bronzmeccsen Hollandia ellen 3-0-ra kapott ki. A brazil válogatott így a negyedik helyen zárt.

A harmadik helyért vívott szombati találkozó után a csapat rutinos hálóőre, a 34 éves Júlio César bejelentette, a vébén öltötte magára utoljára a válogatott mezét, így már a jövő évi Copa Américán sem ő védi a csapat kapuját.

– Egy kicsit már komplikált lenne pályára lépni a Copa Américán. Önző dolog lenne részemről úgy részt venni a tornán, hogy a kétezer-tizennyolcas világbajnokságon már nem leszek ott – mondta Júlio César.

A kapust nemzeti hősként ünnepelték a Chile elleni tizenegyespárbajt követően, és még Kolumbia ellen (2-1) is hasznos tagja volt a csapatnak, ám az utolsó két meccset nagyon gyorsan el szeretné felejteni.

– Ez egy szomorú pillanat a brazil labdarúgás számára – utalt a németek elleni kiütéses vereségre César. – Azt hiszem, eljött az ideje a pihenésnek, próbálom elfelejteni a történteket. Elérkezett az idő az új kapusok számára, úgy hiszem, hét-nyolc olyan hálóőr is van, aki méltó lenne a brazil címeres mezre.

Scolari sorsa az elnöktől függ

Luis Felipe Scolari a bronzmeccs után elmondta, sok múlt a gyorsan kapott gólon, onnantól hiába játszottak jól, nem sikerült beérniük a hollandokat. A brazil kapitány a jövőjével kapcsolatban csak annyit mondott, befejezi, majd leadja jelentését a Brazil Labdarúgó Szövetség elnökének, José Maria Marinnak, és onnantól ő dönt a sorsáról.

– Rosszul zártuk a tornát – fogalmazott Luis Felipe Scolari. – Úgy gondoltuk, szoros csatát hozhat a bronzmeccs, de nagyon hamar kaptunk egy gólt, ez pedig a hollandok javára billentette a találkozót. Azonban úgy gondolom, nem játszottunk rosszul, véleményem szerint a játékosaimnak elismerés jár a pályán mutatott teljesítményért. A csapat helyzeteket harcolt ki, sok csatát nyert. Az egyedüli ember, aki dönt a sorsomról, az a brazil szövetség elnöke. A világbajnokság előtt megegyeztünk, akárhogyan is zárul a vébé – nyerünk vagy hátrébb végzünk –, a torna után egyeztetünk a folytatásról vagy a búcsúról. Most annyi a dolgunk, hogy befejezzük a jelentésünket, azt leadjuk az elnökségnek, és onnantól az elnök dönt a jövőről.

A négy évvel ezelőtt második hollandok történetükben először nyertek bronzérmet vébén, míg a brazilokkal 1966 és 1974 után harmadszor fordult elő, hogy sorozatban két vébé-mérkőzésen hagyták el vesztesen a pályát, ráadásul a tornák történetében most kapták a legtöbb gólt, 14-et.

Olvasói sztorik