NB I

Rivaldo még mindig túl drága a magyaroknak

Menedzsere hazánkba is beajánlotta a 42 éves támadójátékost, akinek csillagászati bérigényei vannak.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Rivaldo Magyarországon?! Valljuk be, ez bizony nagyon jól hangzik, hiszen a 2002-es világbajnok brazil válogatott alapembere még manapság, 42 évesen is képes lenne elbűvölni bármelyik hazai klubcsapat közönségét, sőt az ellenfelek szurkolótáborát is a játékával.

A Rangadó.hu értesülése szerint az egyik menedzsere, JJ Menezes hazánkba is ajánlotta őt néhány nappal ezelőtt, de mivel egy szezonra másfél millió eurós fizetést kér, kevés az esély, hogy bármelyik magyar klub alkalmazza. Csak az összehasonlítás kedvéért: információink szerint az NB I-ben a Ferencváros spanyol légiósa, a Real Madridtól szerződtetett David Mateos keresi a legtöbbet, idényenként több mint 600 ezer eurót.

Az egyik hazai menedzseriroda, az AFCK képviselője, Kovács Bálint a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, hogy – bár valóban magasak Rivaldo anyagi elvárásai – nem tettek le a Magyarországra csábításáról, és gőzerővel keresik neki a lehetőséget, hiszen az NB I-ben bárkinek komoly erősítés lenne.

A brazil klasszisjátékos – eredetileg támadó középpályás, később néha csatár – profi karrierje 1991-ben kezdődött, és öt évvel később került Európába, Spanyolországba. Pályafutása legnagyszerűbb időszakát 1997 és 2002 között Barcelonában töltötte, majd a többi közt volt az olasz AC Milan, a görög Olimpiakosz és AEK Athén játékosa. Amikor pályaíve már leáldozóban volt, olyan helyeken is megfordult, mint az üzbég Bunyodkor, illetve az angolai Kabuscorp, ahol nyilván nem keresett keveset…

Eközben hazatért Brazíliába, tavaly bejelentette visszavonulását, de nem sokáig bírta, hiszen mostanság újra játszik a Mogi Mirim nevű csapatban, bár a menedzsere szerint szabad státuszú.

Dicsőséglistájával oldalakat lehetne megtölteni, hiszen brazil, spanyol, görög és üzbég bajnok, Bajnokok Ligája-győztes, UEFA Kupa-győztes, Európai Szuperkupa-győztes, világbajnok, Konföderációs Kupa-győztes, Copa América-győztes, aranylabdás, és még számos egyéni díj büszke birtokosa.

Olvasói sztorik