Foci vb 2014

Brazil győzelem és magyar helytállás az orvosok vébéjén

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A házigazda Brazília győzelmével zárult az orvosok világbajnoksága. A magyar válogatott a Svédország ellen elveszített negyeddöntő után tisztesen helytállt, és az ötödik helyet szerezte meg.

A csoportgyőztesként továbbjutó magyar csapat a negyeddöntőben Svédországgal találkozott, amelytől sima, 4-0-s vereséget szenvedett. A mieink így a helyosztókon folytatták szereplésüket a brazíliai világbajnokságon, nem is akárhogyan.

Először Németország következett, a tét nem volt kicsi, hiszen a találkozó győztese játszhatott az ötödik helyért. A magyar válogatott szervezett játékkal 2-1-re felülkerekedett a német csapaton, így Ukrajnával mérkőzhetett a folytatásban. A rendes játékidő 1-1-es döntetlennel zárult, a tizenegyespárbajban viszont a magyarok bizonyultak jobbnak, így az ötödik helyen zárták a tornát.

Az elődöntőben Brazília tizenegyesekkel győzte le Svédországot 1-1-es végeredmény után, a másik ágon Csehország 1-0-val búcsúztatta Venezuelát (amely a magyar válogatottal azonos csoportban szerepelt). A fináléban a házigazda dél-amerikai csapat 1-0-ra legyőzte Csehországot, így világbajnoki címet ünnepelhetett.

Olvasói sztorik