Foci vb 2014

Nyolc közé jutottak a magyar orvosok a vébén

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Nem csak a hivatásos labdarúgók világbajnokságát rendezik idén nyáron Brazíliában, hanem az orvosok is összemérik futballtudásukat Dél-Amerikában.

A hagyományosan évente megrendezendő torna tizenhatos mezőnyében ezúttal is ott volt a magyar csapat. A mérkőzéseket a világbajnokság több összecsapásának is otthont adó Natalban rendezik.

A magyarok az A-csoportba kerültek Venezuelával, Ausztriával és Spanyolországgal – utóbbitól a tavalyi, magyarországi világbajnokságon a negyeddöntőben vereséget szenvedtek a mieink. A július hatodikán rajtoló torna első csoportmeccsén magyar rögtön Spanyolországgal találkoztak, és revánsot vettek a tavalyi vereségért, 3-1-es győzelmet arattak.

A második csoportmérkőzésen a szomszédos Ausztria következett, amelyen egy könnyed, 4-0-s győzelemmel lépett túl a magyar csapat, ezzel biztosította helyét a negyeddöntőben. Az utolsó csoportmeccsen az elsőség volt a tét, a Venezuela elleni 1-1-es döntetlennel ez meg is lett, így honfitársaink veretlenül jutottak a negyeddöntőbe. A csoportkör legnagyobb diadalát Anglia aratta, mely 14-0-ra kiütötte Fehéroroszországot.

A negyeddöntőben a magyar doktorok Svédországgal csaptak össze. A bravúr nem sikerült, az elődöntőbe jutás elmaradt, a mieink 4-0-s vereséget szenvedtek, így a helyosztókon folytathatják szereplésüket Brazíliában. A magyar csapat ellenfele Németország lesz.

Orvosok labdarúgó-világbajnoksága, 2014, Brazília

Negyeddöntő

Svédország–Magyarország 4-0

A-csoport, a végeredmény

1. Magyarország 7 pont (8-2), 2. Venezuela 4 pont (5-4), 3. Spanyolország 3 pont (2-5), 4. Ausztria 3 pont (3-7)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik