Foci vb 2014

Agüero szerint a németek az esélyesek

Az argentinok sztárja pont emiatt érzi sebezhetőnek döntőbeli ellenfelüket.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Vasárnap rendezik a világbajnokság döntőjét Rio de Janeiróban, ahol Argentína és Németország csap össze a legjobbnak járó serlegért. A találkozóra a dél-amerikai együttes a hollandok elleni 0-0-s mérkőzéssel hangolt – tizenegyesekkel jutott tovább –, míg a németek a házigazda brazilokat verték 7-1-re.

A mindent eldöntő találkozó előtt az argentin csapat sztárja, a sérüléséből visszatérő Sergio Agüero a FIFA honlapjának elmondta, bár a németek a döntő esélyesei, éppen ezt kihasználva Argentína sikerrel veheti a finálét.

– Németország és Brazília mindig favoritként vág neki a világbajnokságnak – vélekedett Sergio Agüero. – Ez most is így van, jelenleg is a németek a vébé legnagyobb esélyesei. Azonban nekünk a saját játékunkat kell játszanunk, a nyomás az ellenfelünkön lesz. A döntőben lépünk pályára vasárnap, játszanunk kell, és akárhogy is, de meg kell nyernünk a tornát.

Agüero a taktikáról is beszélt: Argentína birtokolni akarja a labdát az agilis németek ellen, bár a támadó tisztában van vele, hogy ez nem könnyű feladat.

– Szeretnénk uralni a játékot, többet birtokolni a labdát, de tudjuk, hogy a németek jó csapatot alkotnak, évek óta együtt játszanak. Egyértelmű, hogy az argentin válogatott mindig a győzelemért lép pályára, de megesik, hogy néha óvatosabban kell játszanunk. Tudjuk, mi a feladatunk, és mindent meg is fogunk tenni ennek érdekében.

Maxi Rodríguezt, az argentinok középpályását csak a vébé-győzelem érdekli.

– Németország nagyon erős, agresszív ellenfélnek számít, de ha a legjobb tudásunk szerint játszunk, akkor bárkit legyőzhetünk – jelentette ki Rodríguez. – Csak az érdekel, hogy bajnokként távozzam Brazíliából. Ez minden argentin álma.

Agüero mellett Ángel di María is sérüléssel bajlódott – az argentinok másik kulcsjátékosa az elődöntőt volt kénytelen kihagyni, ám csütörtökön már edzésbe állt.

– Di María hatvan-nyolcvan százalékos edzéseket végzett – mondta Andrés Ventura sajtófőnök. – Folyamatosan figyeljük az állapotát, rövidesen kiderül, tud-e játszani a döntőben.

Olvasói sztorik