Foci vb 2014

Agüero tiszteletet vár a németektől

Az argentin csatár a sérülése után a könnyeivel küszködött, most azonban újra a kezdőbe vágyik.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az argentinok csatára, Sergio Agüero magabiztosan tekint a németek elleni, vasárnapi fináléra, ahol azt is elvárja, hogy Joachim Löw csapata tisztelje őket.

A Manchester City támadója kihagyta a Svájc és a Belgium elleni győztes meccset, miután a csoportkörben Nigéria ellen izomsérülést szenvedett. A hollandok elleni elődöntőben aztán visszatért a pályára, és a 82. percben csereként beállva vette ki részét a sikerből. A 26 éves játékos arra készül, hogy az általa álomdöntőnek nevezett meccsen újra kezdőként számol vele a kapitány.

– Ez hihetetlen érzés. Nagyon boldog vagyok, egyszerűen nem hisszük el, ami velünk történik. A sérülésem után a könnyeimmel küszködtem, de mindent megtettem a gyors és teljes felépülésért. Szerencsére már a döntőre készülhetünk – mondta Agüero.

A fináléban újabb dél-amerikai – európai ütközetre kerül sor, ahol Argentína és Németország küzd a világbajnoki trófeáért.

– Németország mindig kemény ellenfél a világbajnokságon, azonban mi továbbra is a saját játékunkat szeretnék játszani. Argentína az Argentína! Németországnak egy kis tiszteletet kell mutatnia irányunkban.

Javier Mascherano is nagy büszkeséggel beszélt a szerda esti sikerről, a csapatot pedig a zseniális jelzővel illette. A Barcelona játékosa szerint a vasárnapi döntőben olyasmi történik velük, amit sohasem élhetnek át újra.

– Zseniálisan játszottunk a hollandok ellen, nem volt bennünk semmi félelem. Mindent beleadtunk az elmúlt mérkőzésekbe. Nagyon élvezzük, ami most velünk történik, hiszen lehet, hogy ilyesmi csak egyszer adatik meg az ember életében – mondta a középpályás, aki természetesen argentin sikert vár a fináléban. – Remélhetőleg vasárnap megkoronáznak minket. Ám függetlenül attól, mi lesz a mérkőzés eredménye, elmondhatom: nem tudom szavakkal kifejezni, mennyire büszke vagyok.

Angliában már világbajnokként látják a németeket

A nemzetközi sajtó az argentin kapus, Sergio Romero teljesítményét, illetve a találkozó alacsony színvonalát emelte ki, miután a dél-amerikai csapat 0-0 után tizenegyesekkel legyőzte Hollandiát a szerdai elődöntőben.

Németország

Süddeutsche Zeitung: „A lehető legnagyobb kontraszt. A brazilok felett aratott szédületes német diadalnak éppen az ellentéte volt az argentinok tizenegyes-párbajban kivívott továbbjutása az ultradefenzív hollandok ellen. Mindkét csapat nélkülözte a futball lényegét jelentő ötletességet, Messi és társai azonban így is bíznak a vébé-címben.”

Frankfurter Allgemeine Zeitung: „Argentína felkérte egy tangóra Németországot. A dél-amerikaiak unalmas 120 perc után, tizenegyesekkel verték a hollandokat, a meccs hőse a két büntetőt hárító Romero volt. Kínosan sokáig tartott Sao Paulóban, míg eldőlt, hogy a német válogatott kivel találkozik vasárnap.”

Bild: „Egész Brazília velünk van. Sok szerencsét az ezüstéremhez, argentinok! Messiéknek ennyi nem lesz elég Rióban. Míg a németek szenzációs focival varázsolták el a világot, Hollandia és Argentína szörnyű 120 percet produkált. Gála helyett szenvedés volt, minden pillanatban lehetett érezni a kudarctól való félelmet. Az embernek az volt az érzése, hogy egyik csapat sem akart igazán bejutni a döntőbe – hogy ne blamálja magát ott a németek ellen.”

Anglia

Sun: „Máris ki lehet írni a kupára, hogy Németország. Ha ugyanis az argentinok nem mutatnak drasztikus javulást, akkor csak egy csapat nyerhet a vasárnapi döntőben.”

Times: „Szegény brazil szurkolók már csak abban bízhatnak, hogy a németek megkímélik őket attól a látványtól, hogy az argentinok a magasba emelik a kupát.”

Spanyolország

El País: „Nem Messi vagy Robben lett a legjobb, hanem Mascherano. A döntőbe jutással az argentinok megmentették Latin-Amerika becsületét.”

El Mundo: „Romero megajándékozta Messit egy vébé-döntővel. Monacói klubjában csak cserekapus, de a világbajnokságon hős lett.”

Marca: „A legsúlyosabb büntetés Brazíliának: ősi riválisukat kell nézniük a döntőben. Az argentinok minimális rizikót vállalva jutottak tovább, játékukat – akárcsak a hollandokét – a gyávaság jellemezte. A szerdai meccs szánalmas és elődöntőhöz méltatlan volt.”

Franciaország

L’Equipe: „Argentína volt a vébé egyik legnagyobb csalódása, de 1986 és 1990 után ismét Németországgal döntőzhet. A dél-amerikaiak unalmas mérkőzésen kapcsolták ki a hollandokat.”

Olaszország

Tuttosport: „Romero a Messi(ás). Argentínáé a Maracana. Az argentinok továbbjutottak, de a németek nyertek. Ha ilyen marad a színvonal, félő, hogy a döntő egy második Belo Horizonte lesz. De a futball tele van meglepetésekkel, még semmi sem dőlt el.”

La Repubblica: „Az argentinok nagy tettet hajtottak végre azzal, hogy – bár mindig csak egy góllal voltak jobbak – bejutottak a döntőbe. De ha nem változtatnak a stílusukon, akkor a németek kényelmesen megnyerik a vébét.”

Olvasói sztorik