Foci vb 2014

Neuerék még idegeskedtek a 7-1 előtt

A kapus elárulta, furcsa érzés volt ötgólos előnnyel öltözőbe vonulni az első félidő után egy vb-elődöntőben.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

“Mint minden meccs előtt, most is volt bennünk némi feszültség. Kicsit idegesebbek is voltunk talán, mint általában, elvégre egy világbajnoki elődöntőről volt szó, a házigazdák ellen, akiknél rendkívül nagy tradíciója van a labdarúgásnak” – mesélte a kiütéses siker előtti pillanatokról Manuel Neuer, a német válogatott első számú kapusa a Times of Indiának.

A feszültség aztán hamar kiszakadt a németekből. Thomas Müller már a 13. percben előnyhöz juttatta a Nationalelfet, majd jött egy olyan tíz perc, amit a brazilok vélhetően sosem felejtenek, és a 29. minutumban már 5-0 állt a Belo Horizonte-i stadion eredményjelzőjén…

“Volt bennünk némi elégedettség, mikor az öltözőbe mentünk, mi tagadás. Tudtuk, hogy megvan amiért jöttünk, de közben még várt ránk újabb 45 perc és óvatosnak kellett lennünk. Tartottunk attól, hogy valahogy visszajöhetnek a meccsbe. A végén kár volt a kapott gólunkért, de nem igazán tehettem semmit” – tette hozzá a 28 éves kapus, aki élete második világbajnokságán jó eséllyel pályázik a torna legjobb hálóőrének kijáró címre is.

Olvasói sztorik