Foci vb 2014

“A kapuscsere visszaütött Van Gaalra”

Mehmet Scholl szerint Van Gaal ásta meg a saját vermét...

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!Mehmet Scholl, a Bayern München korábbi kiválósága kemény szavakkal kritizálta korábbi kenyéradóját és munkatársát, Louis van Gaalt, a hollandok elődöntőbeli veresége után. A 43 esztendős sportember, aki korábban a Bayern edzői stábjában dolgozott együtt a holland mesterrel úgy véli, Van Gaal saját maga idézte elő a helyzetet, ami végül a vesztét okozta.

“Van Gaal nem egyszerűen csak egy nagyot szeretett volna harapni a futball tortájából, hanem a legnagyobb szeletet egyben bekapni” – idézi a korábbi nagyszerű német középpályást a Bild. “De aztán a Futball Istene vagy hát épp maguk az argentinok jöttek és rászóltak: maradj csak nyugton!”

“A Costa Rica elleni kapuscsere valami egészen abszurd bizonyítéka volt annak, hogy megmutassa ki az edző és tegyük hozzá nagyszerű tréner is, de ez a húzás most súlyosan visszaütött. Mint egy bumeráng, visszaszállt.”

“A hollandok feladták a vb során a saját stílusukat. Taktikailag agyon voltak nyomva, nem merték elég bátran felvállalni a játékot a támadó harmadban, bátortalanul játszottak elől, ez pedig a vereségüket jelentette” – értékelte a gól nélküli döntetlent hozó találkozón látottakat Scholl.

Olvasói sztorik