Foci vb 2014

A németek továbbra is a földön járnak

Joachim Löw szerint csapata készen áll a döntőre; Scolari minden felelősséget magára vállal.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A német válogatott kedden sportágtörténeti, 7-1-es győzelmet aratott a házigazda Brazília felett a világbajnokság elődöntőjében. Joachim Löw szövetségi kapitány szerint csapata ennek ellenére soha ne érzi legyőzhetetlennek magát.

– Fontos volt, hogy a brazil szenvedélyre bátorsággal és nyugalommal válaszoljunk. A hazaiakat sokkolták a gólok, mert nem erre számítottak. A védelmük szervezetlen volt. Megdöbbentek, aztán nem tudták, mit kellene tenniük. Mi nem akarjuk túlértékelni ezt a sikert. Boldog vagyok Klose hihetetlen, kiemelkedő teljesítménye miatt is. Fontos, hogy a csapat most egy-két napot a regenerációra fordíthat. Meg kell nyugodnunk, és erősen koncentrálnunk, de nem aggódom túlságosan. Úgy érzem, a csapat továbbra is a földön jár, és soha nem érzi magát legyőzhetetlennek. Azt hiszem, ez a csapat teljesen készen áll az utolsó lépés megtételére – mondta a német válogatott edzője.

A történelmi kudarcba beleszaladó hazaiak edzője, Luiz Felipe Scolari minden felelősséget magára vállalt, és elnézést kért a vereségért. A 65 éves szakember bevallása szerint profi karrierje legrosszabb napját élte át, és tisztában van vele, hogy Brazília legnagyobb kudarca mostantól alapvetően meghatározza az ő megítélését is, hiába nyert a válogatottal 2002-ben vébé-címet.

– Sajnálom, hogy nem értük el a célunkat. Bocsánatot kérünk a brazil néptől, bocsássák meg nekünk ezt a hibát. Nekem, mint a csapat edzőjének sem szabad soha elfelejtenem ezt a hét-egyes vereséget. Én okoztam Brazília történetének legsúlyosabb vereségét. Én vagyok a felelős, mert én utasítottam a csapatot, az eredmény miatt az enyém a felelősség. Hat perc alatt négy gólt kapni nem normális, de előfordul. Tudom, hogy ezek után valószínűleg mindenkinek ez a vereség fog rólam eszébe jutni. Ugyanakkor, amikor elfogadtam a kapitányi felkérést, tisztában voltam a kockázattal. Vállalnom kell a felelősséget azért, ami történt, de az élet megy tovább – nyilatkozta Luiz Felipe Scolari, a hazaiak kapitánya.

A vereség okaira egyelőre még nem találta meg a választ, abban ugyanakkor biztos, hogy a negyeddöntőben csigolyarepedést szenvedett Neymarral együtt is nagyon kikaptak volna a német együttestől.

– Nem hiszem, hogy Neymar hiányával bármit is megmagyarázhatnánk, szerintem ellenfelünk akkor is nagy különbséggel nyert volna, ha ő játszik. Egyik gól után kaptuk a másikat, pánikba estünk, nem tehettünk semmit. A németek kihasználták a lehetőségeiket, nagyszerű csapat az övék. Nem hiszem, hogy bárkivel szemben is lenne elszámolni valóm, a munkámat elvégeztem, ahogy mindig is – szögezte le Scolari, aki 2012-es visszatérése óta harmadik vereségét szenvedte el a válogatott élén, amellyel tavaly megnyerte a Konföderációs Kupát.

Olvasói sztorik