Foci vb 2014

Őrizetben a FIFA egyik alvállalkozója

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!
Őrizetbe vették Rio de Janeiróban a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség egyik alvállalkozó cégcsoportjának igazgatóját egy illegális jegyértékesítési ügyben indított nyomozás keretében.
Ray Whelant, a Match Hospitality igazgatóját a Copacabana Palace Hotelben fogták el, amelyben a FIFA vezetői – köztük Sepp Blatter elnök – laknak a vb idején. Whelan egy rendőrkapitányságon tölti az éjszakát – közölte hétfő este a rendőrség, de egyelőre nem ismertették a gyanút, amely alapján őrizetbe vették. A Match Hospitality szóvivője nem volt hajlandó nyilatkozni az ügyben.
A rendőrség az illegális jegyeladás ügyében való nyomozás során eddig 11 embert vett őrizetbe, és 131 jegyet foglalt le, köztük 70 olyat, amelyet a vb-vendégek szórakoztatásáról gondoskodó Match Hospitality-n (MH) keresztül értékesítettek. Az MH a FIFA fő alvállalkozója ezen a szolgáltatási területen, 240 millió dollárt fizetett a szövetségnek azért, hogy kizárólagos joga legyen a 2010-es és a 2014-es vb-n ilyen szolgáltatást nyújtani. Blatter unokaöccse, Philippe Blatter elnöke egy olyan cégnek, amely részvényese az MH-nak.

A vb jegyeinek továbbértékesítése haszon ellenében illegális Brazíliában, de a FIFA szabályait is sérti. A brazíliai vb-re kiadott hárommillió jegyből a Match Hospitality 445 ezer értékesítésének a jogát kapta meg a FIFA közlése szerint. Azokat a jegyeket, amelyeket az MH nem értékesít, vissza kell adnia, hogy nyilvánosan eladhassák.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik