Foci vb 2014

Krul valóra vált álma

A holland kapus büszke arra, hogy kivehette részét a továbbjutás kiharcolásából, de Cillessen bravúrjait legalább olyan fontosnak tartja.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Ugyan talán egy percet sem töltött játékban, így is a Hollandia-Costa Rica összecsapás hőse lett Tim Krul, az “Oranje” cserekapusa, akit a hosszabbítás utolsó pillanataiban, lényegében a szétlövésre cserélt be Louis van Gaal. A hollandok végül megnyerték a büntetőpárbajt, Krul pedig két tizenegyest is megfogott.

“Tudtam, hogyha marad cserénk és tizenegyesekre kerül sor, akkor lehetőséget kapok. Hogy őszinte legyek, ahogy közeledett a rendes játékidő vége, kezdtem kicsit ideges lenni. Egyszerűen nem érthetitek meg, mi zajlott le bennem. Olyan volt utána, mintha egy álomban lennék” – nyilatkozta a NOS-nak a kapus.

Cillessen láthatóan csalódott volt lecserélését követően, ám Krul nem feledkezett meg kapustársa érdemeiről sem. Például mikor az utolsó pillanatokban Urena lövését hárította nagy bravúrral.

“Ha Jasper nem mutatja be azt a remek védést a végén, akkor sosem jutottunk volna el a tizenegyesekig. Ez is csak azt bizonyítja, milyen fantasztikusan működünk együtt, mint egy csapat” – tette hozzá Krul.

“A meccs előtt megnéztük a görögök elleni tizenegyespárbajukat, de nem igazán tudtunk tanulni belőle. Az egész arról szólt, hogy kivárjak, ameddig csak lehetséges, és erre rengeteget készültünk Frans Hoek kapusedzővel” – emelte ki az edzői stáb kulcsfontosságú munkáját a 26 éves labdarúgó.

Olvasói sztorik