Foci vb 2014

Hitzfeld nyugdíjba vonul

Kapcsolódó cikkek

A svájci válogatott kedden, Argentína ellen – Angel Di Maria 118. percben szerezett találatával – kiesett a világbajnokságról, ezután Ottmar Hitzfeld szövetségi kapitány bejelentette, hogy felhagy az edzősködéssel egy csendesebb élet reményében. A rutinos szakember 31 éves edzői pályafutást készül lezárni, korábban a Bayern Münchennel és a Borussia Dortmunddal is bajnokságot nyert.

– Ami a jövőt illeti, visszavonulok az edzősködéstől. Egy nyugodtabb életre vágyom – mondta a 65 éves német edző.

Svájc edzőjét egy személyes tragédia is befolyásolhatta döntésében, hiszen kedden egy bázeli kórházban 82 évesen elhunyt a bátyja, Winfried.

Hitzfeld elmondta, hogy nagyon büszke a csapatára, és szerinte ha eljutottak volna a tizenegyesekig, lehet, most ők örülnének. Di Maria találatára Dzemaili majdnem tudott válaszolni a 121. percben, de a kapufa meggátolta ebben.

– Azt a játékot kellett játszanunk, amit játszottunk, és ez a száztizennyolcadik percig működött is. Ha kinyíltunk volna, úgy járunk, mint a franciák ellen. Szeretnék gratulálni a játékosaimnak, ahogy a gól után reagáltak. Profi hozzáállás volt és büszkén, emelt fővel térhetnek haza Svájcba – mondta a távozó kapitány.

Olvasói sztorik