Foci vb 2014

Sneijder megdöntötte a holland percrekordot

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A holland válogatott történetének legtöbb világbajnoki játékpercével rendelkező futballistája lett Wesley Sneijder, aki vasárnap a 88. percben szerzett egyenlítőgólt a mexikóiak elleni nyolcaddöntőben, amelyet végül 2-1-re nyert meg csapata, Klaas-Jan Huntelaar 94. percben értékesített büntetőjével.

A holland Voetbal International szaklap beszámolója szerint a Galatasaray harmincéves középpályása pályafutása során 1309 percet töltött a pályán a világbajnokságokon, így megelőzte az örökrangsorban Ruud Krolt, aki az 1974-es és az 1978-as ezüstérmes válogatottban is játszott, összesen 1290 percet.

A Mexikó elleni összecsapáson szintén pályára lépett Dirk Kuyt századik alkalommal húzta magára a nemzeti csapat mezét, ezzel a hetedik holland futballista lett, aki elérte ezt a számot. A 33 éves játékos alapvetően csatárnak számít, ám Louis van Gaal szövetségi kapitány a chileiek elleni csoportmérkőzésen elsősorban védekező feladatot bízott rá, míg a Mexikó elleni összecsapáson a középpályán szerepeltette. A VI beszámolója szerint Kuyt volt a mezőny egyik legtöbbet mozgó játékosa, aki a pálya minden pontján feltűnt a kilencven perc alatt.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik