Foci vb 2014

Scolari: „Olyan volt, mint a háború”

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A házigazda Brazília tizenegyesekkel jutott tovább a világbajnokság nyolcaddöntőjéből, Chile ellen, szombaton. A brazilok szövetségi kapitánya, Luiz Felipe Scolari ingerülten nyilatkozott a feszült hangulatú találkozó után.

– Itt az ideje, hogy ne legyek annyira udvarias. Itt az ideje, hogy már ne nyeljem le más edzők, játékosok, illetve a média ellenünk intézett támadásait – mondta láthatóan idegesen a 65 éves edző, aki az agresszív hangulatra panaszkodott. – Olyan volt, mint a háború. Nyugodt ember vagyok, de amikor úgy érzem, állandóan támadnak, meg tudom változtatni a stílusomat. Ez olyasmi, amit nem fogadok el. Meg kell védenünk magunkat.

A nagy izgalmak közepette Scolari, és Jorge Sampaoli is hevesen viselkedett, ugrált az oldalvonal mellett, és mindketten reklamáltak az állítólagos hibás játékvezetői döntések ellen. A brazil kapitány nem érezte, hogy az angol Howard Webb azonos bánásmódban részesítette a két csapatot.

– Nem tudom, hogy megnyerjük-e a világbajnokságot, vagy sem. De a játékvezetőnek mindenkit egyformán kell kezelnie. Ez egy kicsit aggaszt – mondta Scolari, aki szerint a szupersztár Neymart nem védik eléggé a bírók, Chile ellen legalább 15-20 alkalommal szabálytalankodtak vele szemben.

Olvasói sztorik