Foci vb 2014

Suárez: Nem szándékosan haraptam

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Luis Suárez azt állítja, nem volt szándékosság keddi tettében, amikor az olaszok elleni csoportmérkőzésen beleharapott Giorgio Chiellinibe a világbajnokságon.

A 27 éves uruguayi játékos szerdai írásos – és szombaton nyilvánosságra hozott – vallomásában arról tájékoztatta a nemzetközi szövetséget (FIFA), hogy az ütközés után elvesztette az egyensúlyát, és ráesett ellenfelére.

„Nem haraptam, és nem is állt szándékomban harapni. Az arcom nekiütődött, zúzódások is keletkeztek rajta, és erős fájdalmat éreztem a fogaimban” – tudatta a csatár.

Suárez védekezése nem hatotta meg a FIFA illetékeseit, akik a világbajnokságok történetének legsúlyosabb büntetését rótták ki rá az újabb harapós incidense után: kilenc válogatott tétmérkőzésről és mindennemű futballal kapcsolatos tevékenységtől négy hónapra tiltották el, emellett 100 ezer svájci frank (mintegy 25,2 millió forint) befizetésére is kötelezték.

A 79 válogatott mérkőzésén 41 gólos támadót nélkülöző Uruguay Kolumbiával játszik este 22 órakor a torna nyolcaddöntőjében.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!