Foci vb 2014

Suárez kezelésre szorul?

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség főtitkára és a nemzetközi játékos-szakszervezet (FIFPro) szerint is kezelésre szorul Luis Suárez, aki a világbajnokságon beleharapott Giorgio Chiellinibe.

A FIFA csütörtökön kilenc mérkőzésre és a futballal kapcsolatos tevékenységektől négy hónapra tiltotta el a 27 éves támadót, aki az olaszok elleni 1-0-ra megnyert csoportmeccsen megharapta Chiellini vállát. Suárez csütörtökön már haza is utazott a vb-ről, Montevideóban közel ezer szurkoló várta.

Jerome Valcke, a FIFA főtitkára pénteken Rio de Janeiróban azt nyilatkozta, Suáreznek pályafutása során ez volt a harmadik ilyen esete, ez pedig elfogadhatatlan.

– Azt hiszem, meg kellene találnia a módját, hogyan állíthatná le magát, talán kezelésekre kellene járnia – mondta a francia sportvezető.

A FIFPro hasonló álláspontot fogalmazott meg, de más megközelítésből, s bírálta a FIFA-t a Suárezre kiszabott büntetés miatt.

– Ez a szankció megsérti a játékos munkához való jogát, ugyanakkor nem ajánlja fel annak a kezelésnek a lehetőségét, amelyre a futballistának szüksége lenne – közölte a FIFPro.

A kilenc válogatott összecsapásra szóló eltiltás alapján szinte biztos, hogy Suárez a jövő évi Copa Americán sem játszhatna, csak a 2018-as vb selejtezőiben. Ezen kívül klubszinten négy hónapig nem számíthatnak rá. A Liverpool csatára emellett 100 ezer svájci frankos (25,2 millió forint) bírságot is kapott. Az uruguayi szövetség fellebbezett az ítélet ellen. Uruguay Kolumbiával játszik szombaton a vébé nyolcaddöntőjében.

Olvasói sztorik