Foci vb 2014

Elfordult egy szponzor Suáreztől

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!
Megszüntette Luis Suárez szponzori szerződését egyik támogatója, mivel az uruguayi labdarúgó az olaszok elleni csoportmérkőzésen beleharapott Giorgio Chiellinibe a brazíliai világbajnokságon.
Az online szerencsejátékkal foglalkozó cég már csütörtökön jelezte, átgondolja a támogatást, majd pénteken közölte: azonnali hatállyal felbontja a Suárezzel kötött kontraktust, mivel a vállalat nem tudja elfogadni a sportszerűtlen viselkedést. A Liverpool csatára a legutóbbi, kiválóan sikerült idényt követően lett a “márka nagykövete”: a támadó 33 bajnoki mérkőzésen 31 találatot szerzett, amivel gólkirály és a portugál Cristiano Ronaldóval holtversenyben európai aranycipős lett.

A 27 éves játékos a világbajnokságok történetének legsúlyosabb büntetését kapta újabb harapós incidense után: kilenc válogatott tétmérkőzésről és mindennemű futballal kapcsolatos tevékenységtől négy hónapra tiltották el, emellett 100 ezer svájci frank (mintegy 25,2 millió forint) befizetésére is kötelezte a nemzetközi szövetség (FIFA).
A szankcióval Suárez számára véget ért a vb, busás bevételt hozó reklámszerződései pedig veszélybe kerültek, az adidas például csütörtökön jelentette be, hogy bár egyelőre nem szünteti meg a támogatói megállapodást, de a világbajnokság végéig nem használja fel a csatár arcképét reklámjaiban.

A 79 válogatott mérkőzésén 41 gólos támadót nélkülöző Uruguay Kolumbiával játszik szombaton a torna nyolcaddöntőjében.

Olvasói sztorik