Foci vb 2014

Tovább álmodik Algéria

Islam Slimani szeretné megismételni a németek elleni, 1982-es történelmi sikert.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Nem kis meglepetésre Algéria is kvalifikálta magát a legjobb 16 közé a világbajnokság csoportköréből. Az észak-afrikai együttes a H-csoportból lépett tovább a második helyen Belgium mögött, megelőzve Oroszországot és Dél-Koreát.

Az utolsó fordulóban az oroszok ellen elért 1-1-es döntetlen jelentette a továbbjutást az együttesnek: bár Kokorin révén még az ellenfél szerzett vezetést a meccs elején, Islam Slimani a második félidőben egyenlített, így alakult ki a végeredmény. Slimani a találkozó után a FIFA honlapjának adott interjút, amelyben elmondta, büszke arra, hogy tagja lehet hazája csapatának.

– Egyszerűen hihetetlen volt – emlékezett vissza az oroszok elleni találkozóra Islam Slimani. – A szurkolók végig velünk voltak a csoportmeccsek során, és az oroszok elleni meccset is végigszurkolták. Ez a jutalma annak, hogy egységes csapatunk van, fantasztikus együttest alkotunk. Nagyon hálás vagyok, hogy tagja lehetek a válogatottnak.

Algéria 1982-ben mutatkozott be a világbajnokságon: a spanyol tornán rögtön óriási meglepetéssel kezdett az együttes, ugyanis 2-1-re legyőzte az NSZK-t. A csapat idén is összemérheti tudását a németekkel, ugyanis a nyolcaddöntőben egymás ellen mérkőznek.

– Mindenki ismeri a nyugatnémetek elleni, nyolcvankettes győzelem történetét, amikor még Rabah Madjer, Salah Assad és Lakhdar Belloumi rohamozta az ellenfél kapuját. Szeretnénk a nyomdokaikba lépni. Ha akkor sikerült legyőzni a németeket, miért ne sikerülne most is?

Algéria szereplése meglepetés a tornán, bár Slimani elmondta, ők mindenképpen tovább akartak jutni a csoportból. A céljukat elérték, de megállni nem akarnak.

– Azért jöttünk Brazíliába, hogy továbbjussunk a csoportból. Ez sikerült, büszkék lehetünk magunkra, de nem lennénk boldogok, ha itt kellene megállnunk. Az ember mindig többet és többet akar, és mi is bízunk benne, hogy ez az álom tovább folytatódik. Nem akarom, hogy bárki is felébresszen bennünket!

Olvasói sztorik