Nemzetközi foci

Algéria történelmi továbbjutása

Az észak-afrikaiak 1-1-re végeztek az oroszokkal, így másodikként jutottak tovább a vébé H-csoportjából.
Világbajnokság, H-csoport, 3. forduló
Algéria–Oroszország 1-1 (0-1)
Curitiba, 39 ezer néző. Játékvezető: Cakir (török)
Algéria: M’Bolhi – Mandi, Belkalem, Halliche, Mesbah – Medjani, Bentaleb – Feghouli, Brahimi (Yebda, 71.), Djabou (Ghilas, 77.) – Slimani (Soudani, 91.). Szövetségi kapitány: Vahid Halilhodzic
Oroszország: Akinfejev – Kozlov, V. Berezuckij, Ignasevics, Kombarov – Glusakov (Deniszov, a szünetben), Fajzulin – Szamedov, Kokorin, Satov (Dzagojev, 67.) – Kerzsakov (Kanunnyikov, 81.). Szövetségi kapitány: Fabio Capello
Gólszerzők: Slimani (60.), illetve Kokorin (6.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A továbbjutásért csapott össze Oroszország és Algéria a H-csoport utolsó fordulójában. Előbbi csak győzelemmel kvalifikálhatta magát a 16 közé, míg az észak-afrikaiaknak egy döntetlen is elég volt a csoport második helyéhez.

Remekül kezdte a mérkőzést az orosz válogatott: a hatodik percben Kombarov beadására érkezett kiváló ütemben Kokorin, és két védő között tisztán fejelt 14 méterről a kapuba (0-1). A gól után sem vettek vissza a tempóból a csapatok, hamar átjutott a labda a középpályán, de az utolsó passzokba rendre hiba csúszott, így komoly helyzet nem alakult ki.

A 19. percben ismét Kokorin fejelt, ám ezúttal nem találta el a kaput. Öt perccel később Kombarov lövését blokkolta Halliche. A 29. percben Slimani veszélyes fejesét védte bravúrral Akinfejev – a kapust ráadásul egy lesen álló algériai is zavarta, így kifelé járt végül szabadrúgás. A szünet előtt is Slimani emelkedett a legmagasabbra egy szöglet után, de Akinfejev ölében elhalt a labda, így az oroszok 1-0-s előnnyel vonulhattak szünetre.

A fordulás után Samedov lövését védte bravúrral M’Bolhi. A hatvanadik percben veszélyes helyről végezhetett el szabadrúgást Algéria: Brahimi tekert középre, Akinfejev pocsékul jött ki, így Slimani öt méterről könnyedén fejelhetett a kapuba (1-1).

A hetvenedik percben Kerzsakov vette célba a hosszú sarkot, de az algériai kapus biztosan védett. Az utolsó húsz percben egyértelműen az eredmény tartására törekedett Algéria. Az oroszok az ellenfél térfelén passzolgattak, ám fogást nem találtak a jól záró védelmen.

Komoly helyzet nélkül csorogtak az utolsó percek, így 1-1-es döntetlennel zárult a találkozó. Algéria történelmi eredményt ért el: továbbjutott világbajnoki csoportjából, míg Oroszország csatlakozott a búcsúzók sorához. Algéria ellenfele Németország lesz a nyolcaddöntőben.

Olvasói sztorik